muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La majoria de regidors de l'equip de govern de Cort casaran homosexuals

Catalina Cirer i Catalina Terrassa matisaren el seu «no» al compliment de la llei

La majoria de regidors de l'equip de govern del PP a l'Ajuntament de Palma han anunciat que tenen la intenció de casar les parelles homosexuals que els ho proposin.

Només la batlessa, Catalina Cirer, i la regidora-presidenta d'Emaya, Catalina Terrassa, anunciaren un «no» condicionat al darrer extrem que no hi hagi pus regidors que vulguin casar homosexuals. Al·legaren que ho farien perquè la llei els hi obliga.

Qui no volgué decantar-se i apostà per l'abstenció fou el tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos. De Santos no volgué entrar a qualificar la llei que permet les noces entre persones del mateix sexe, però a la vegada matisà que celebraria les noces en un cas hipotètic per fer complir la llei.

La tinent de batle de Turisme, Francisca Bennàssar, la regidora de Serveis Socials, Margalida Ferrando, la de Dinamització Ciutadana, Maria José Frau i Carlos Veramendi donaren un sí ja que la normativa, en cas que s'aprovi, els obliga perquè la llei està per ser complida i acatada.

El responsable d'Hisenda, Pedro Àlvarez, com també Maite Jiménez, José Manuel Sierra, Rafel Duran, Àlvaro Gijón, Sebastià Sansó, Rogelio Araújo i Marina Sans donaren el sí afirmatiu sense cap tipus de condicionament respecte d'això.

D'aquesta manera, la crida a l'objecció de consciència ha quedat en certa manera diluïda. La batlessa Catalina Cirer afirmà que no emprarà l'objecció de consciència ja que ella mateixa pot delegar en qualsevol regidor de la corporació municipal el casament de les parelles.

Cirer es reafirmà que ella només casaria «matrimonis» d'homosexuals si al text de la llei es canvia el terme «matrimoni» per el d'«únió», incidint en la seva qualitat de catòlica practicant.

En cas de mantenir-se el mot «matrimoni» al text, la batlessa anuncià que delegaria les funcions i si s'arribàs a l'extrem que els 28 regidors restants de l'Ajuntament no es trobessin en disposició per qüestions de salut per oficiar les cerimònies, «en darrer extrem, si tothom està malalt casaria qualsevol parella homosexual que així ho demanés».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris