bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Sastre: «Cirer canviarà la carrossa de la Beata per la Verge del Rocío»

El Lobby critica el «tracte de favor de Cort a les festes no autòctones»


Jaume Sastre i Josep Palou, dirigents del Lobby per la Independència, criticaren ahir «el tracte de favor que dispensa Cort a les festes no autòctones, com la Feria de Abril, sobre altres celebracions que sí que són mallorquines», i per a les quals, explicaren els líders de la plataforma, «el PP no posa gairebé mitjans a disposició». «A aquest pas, Catalina Cirer canviarà la carrossa triomfal de la Beata per una desfilada de la Verge del Rocío», criticaren.

El col·lectiu independentista esmentà casos com les festes de Sant Sebastià, per a les quals «l'Ajuntament de Palma no habilita línies especials d'autobús, ofertes als aparcaments municipals ni mostra tanta generositat com amb aquesta celebració colonial», a la vegada que lamentaren que «a la Feria no hi ha ni una sola mostra de reconeixement o de gratitud dels andalusos cap a la terra que els ha acollit, ni tampoc cap a la seva llengua o habitants».

Sastre i Palou entregaran divendres el seu tradicional present simbòlic per a la batlessa, que en aquesta ocasió serà una carabassa «que ha estat sembrada i conreada pel Lobby per la Independència», amb la qual, segons explicaren, «Cirer podrà fer un bon cuinat o unes llenties». Els dirigents independentistes acusaren la batlessa de Palma de ser responsable de cometre «un greuge comparatiu en gastar 360.000 euros per condicionar un solar per a la Feria mentre té els grups de cultura popular propis a pa i aigua o els músics mallorquins marginats a Sant Sebastià».

El Lobby, que definí la situació actual com «una guerra psicològica en la qual ens volen fer creure que els mallorquins estam en minoria, en perill d'extinció», es mostrà «encantat que el PSM i Pere Muñoz enguany s'hagin implicat en la investigació del tema dels doblers públics a la Feria, a diferència dels altres partits representats a l'Ajuntament» i els convidà «a acudir a l'acte lúdic-reivindicatiu de divendres».

«Jaume Matas i Catalina Cirer, a diferència de Gabriel Cañellas i Joan Fageda, han estat elegits des de Madrid, i és als gurus de la capital d'Espanya a qui han de fer contents. Per això no fan altra cosa que capolar els mallorquins», asseguraren els independentistes.

Sobre la posició del PSOE i EU-EV de Cort, criticaren que facin «comparsa a l'equip de govern». Jaume Sastre demanà a Esquerra Unida-Els Verds, des de la seva posició de formació ecologista, «si finançarien amb doblers públics la implantació d'espècies invasores d'animals que exterminassin les autòctones».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris