algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Comencen les obres del futur polígon després de 23 anys de reivindicacions

El pressupost és de 6'3 milions d'euros i el termini d'execució de 14 mesos

78812

Nombrosos empresaris del poble s'acostaren a veure l'inici de les obres, que ja desitgen veure acabades.

G.VICENS.Felanitx
El dia d'ahir, 27 d'abril, passarà a la història de Felanitx. Després de 23 anys de reivindicacions, han començat les obres de construcció del polígon industrial de la localitat.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, i el conseller de Comerç i Indústria del Govern balear, Josep Joan Cardona, col·locaren ahir la primera pedra de les obres, que tenen un termini d'execució de 14 mesos i un pressupost de 6'3 milions d'euros. Les obres seran executades per l'empresa Melchor Mascaró. El polígon industrial de Felanitx s'ubicarà a la zona d'«Es Quetgla», a la sortida de la localitat en direcció a Son Negre, on també limitarà amb els carrers Pelat i Sant Miquel.

Ocuparà una superfície de 168.000 metres quadrats, que són unes 24 quarterades, dels quals 107.000 seran edificables. 16.800 metres seran zona verda municipal i 3.500 es destinaran a equipaments esportius.

Així mateix, el futur polígon de Felanitx tindrà 57 solars, des de 800 fins a 5.000 metres quadrats cada un. D'aquests solars ja n'hi ha 30 que tenen propietari i els 26 restants són propietat de l'empresa Gestur, encarregada de desenvolupar el projecte i que ara els posarà a la venda.

Nombrosos empresaris felanitxers van acudir a l'acte per tal de poder veure l'inici de les obres, que desitgen veure acabades aviat per poder-se traslladar al polígon després de tants d'anys d'esperar.

En el seu parlament, la batlessa Soler féu un recorregut històric: «L'any 1982, quan es reformà el PGOU, un grup d'empresaris intentaren construir un polígon al Collet, a la carretera de Portocolom. L'any 1990 la Sala comprà uns terrenys de 130.000 metres quadrats a la carretera de Vilafranca però no fou fins el 2001 quan tots els grups del Consistori aprovaren el pla parcial per ubicar el polígon on avui -per ahir- posem la primera pedra».

Per la seva banda, el conseller Josep Joan Cardona defensà la necessitat de crear nous polígons «perquè fomenten la creació d'empreses». A més, felicità tot el poble de Felanitx per l'inici de les obres i manifestà que «ja era hora que després de vint anys d'esperar, el poble tingués el polígon industrial que realment es mereixia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris