nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Els veïns denuncien la demolició del convent i volen la intervenció

El pacte de govern ha aprovat el projecte d'esbucament de l'edifici


L'enderrocament de l'antic convent de les religioses franciscanes, ubicat en el carrer Gómez Ulla de Capdepera, ha fet mobilitzar els veïns del municipi que han traslladat la seva protesta veïnal al Consell de Mallorca.

Els veïns consideren que l'immoble, conegut com ca Ses Monges construït pel vicari Gabriel Artigues l'any 1891 «ha format part de la història de Capdepera i és un edifici conegut i estimat per la gent del poble», explica el president de la Federació de Veïns del municipi de Capdepera, José Medina, a través d'una carta adreçada al conseller Bartomeu Vicens. Ara, de «manera immediata», els veïns exigeixen la intervenció del Consell com a responsable de la preservació del patrimoni.

Cal recordar que l'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera (PP-Es Grup) ha donat el vistiplau al projecte de demolició de l'antic convent que fou venut a una promotora. En el solar de l'edifici hi ha en projecte la construcció d'un bloc amb més d'una vintena d'habitatges.

Després de conèixer la notícia sobre la propera demolició del convent de ca Ses Monges, que fou denunciat la setmana passada per la regidora d'EU-EV, Maria Orts, la junta directiva de la federació de veïns es va reunir amb caràcter d'urgència. Representats dels veïns de Cala Rajada, Es Faralló, Son Moll, Sa Pedruscada, es Carregador, Cala Gat, Capdepera i Cala Mesquida acordaren denunciar la demolició davant l'organisme competent.

Els veïns carregaren durament contra la «passivitat» del responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament de Capdepera, Antoni Muntaner, per la seva «falta de dedicació a una àrea tan conflictiva, com també la seva falta de sensibilitat, per no dir menyspreu i la seva baixa productivitat».

La manca d'una catàleg de béns patrimonials ha estat retreta per l'associació dels veïns. «Si s'hagués disposat d'un catàleg d'edificis singulars, no s'hauria produït l'esmentada situació». Per aquesta raó, els veïns pretenen que sigui el departament de Patrimoni del Consell, com a responsable de la preservació del patrimoni, el que «avali la importància de l'edifici i la conveniència de la seva protecció, a través de qualsevol de les figures que els seus tècnics reconeixen com adients».

Tanmateix, els residents recorden que el convent fou construït gràcies a les donacions i a la col·laboració per part de la ciutadania. Sense aquest esforç, difícilment s'hauria engegat l'edificació de l'emblemàtic immoble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris