algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Delgado farà una queixa al CGPJ per l'acte del «cas gran superfície»

El batle considera el document «desafortunat» per les valoracions


El batle de Calvià, Carlos Delgado, donà a conèixer ahir que presentarà una queixa formal davant del Consell General del Poder Judicial -CGPJ-, després que la magistrada instructora del «cas gran superfície», arran d'una denúncia contra Nargarita Nájera, n'hagi decidit l'arxivament i hagi criticat «la judicializació penal de la polèmica política», en al·lusió a Delgado.

Aquest afirmà que «en cap moment» no havia fet un ús indegut de la Justícia i afegí que la magistrada, Ana María San José, havia emprat «paraules innecessàries des del punt de vista del procediment jurídic», que qualificà de «totalment desafortunat». «Segons recull la Llei Orgànica del Poder Judicial, els jutges no han de fer valoracions ètiques ni polítiques», destacà.

Delgado afegí que també ha presentat una queixa davant de la jutgessa, a qui sol·licita que s'abstingui de continuar la instrucció del «cas Estratègia Local». El batle recordà que quan el PP presentà per novembre del 2002 una denúncia pel «cas gran superfície», ja advertí que només continuaria amb la seva acusació si aquest cas es lligava a un altre d'anterior, «el del xalet de Santa Ponça», i s'acumulaven així ambdues denúncies.

«Érem conscients que si no hi havia tal acumulació, les actuacions denunciades en el darrer cas només es podien considerar irregularitats administratives greus, sense caràcter penal». Amb anterioritat, Delgado havia indicat que el PP només havia actuat contra Nájera en quatre assumptes judicials, «no en set, com s'ha publicat en alguns mitjans», i assenyalà que no se n'ha arxivat cap de manera definitiva.

El batle recordà que els assumptes esmentats eren el cas «Estratègia Local», la querella del qual es presentà per febrer del 2002 i encara s'instrueix; el cas «xalet de Santa Ponça»; el de Western Park, «amb motiu del qual el fiscal en cap de les Balears obrí un expedient que després no prosperà», i contra la desestimació del qual s'ha recorregut; i el cas «gran superfície».

D'altra banda, el PSOE demanà ahir a UM que «promogui un canvi de balte a Calvià», considerant que Delgado «està inhabilitat èticament per representar el municipi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris