algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Fusió cultural al col·legi Llevant amb un 54% d'alumnat estranger

15 nacionalitats conviuen cada dia en aquest centre escolar públic


Eugene, una petita russa de 6 anys, que assisteix de manera habitual a classe al col·legi públic Llevant d'Inca, es convertí un dia en protagonista de la seva aula en la IV Diada Intercultural.

Aquest mes ha explicat als companys els contes populars del seu país, els seus costums, la gastronomia, música... Junts han realitzat amb materials reciclats capses russes i una reproducció del Kremblin. La iniciativa s'ha repetit en la resta de cursos i així, entre els infants de tres anys, l'uruguaià Facundo protagonitzà un conte en el qual explicava la seva arribada a Espanya.

S'ha assignat a cada curs una activitat centrada en el país d'un dels alumnes, fins a arribar a les 15 nacionalitats que conviuen a les aules d'aquest centre. El 54% dels infants que van al col·legi públic Llevant d'Inca és de nacionalitat estrangera, totes extracomunitàries. Així, assisteixen cada dia a classe alumnes de l'Argentina, l'Uruguai, Bulgària, el Marroc, Veneçuela, Rússia, la Xina, Colòmbia, l'Equador, Xile, la República Dominicana, el Senegal, Romania i Andorra i junts protagonitzen una convivència exemplar.

Des de fa quatre anys, la direcció del centre organitza una jornada intercultural «amb la intenció de donar a conèixer als alumnes altres nacionalitats, altres costums, les coses típiques i el Patrimoni de la Humanitat que existeix als països dels seus propis companys; és una manera de trobar semblances entre cultures», explicà la directora del centre, Margalida Rosselló.

Ahir a les nou del matí, quan comencen les classes, la música dels xeremiers ja anunciava una diada gairebé màgica, amb tallers de músiques del món, de titelles, de trenes senegaleses, de dansa del ventre, un contacontes saharià... Entre les 13 i les 14 hores, s'obriren les portes per a tothom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris