algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Aviba afirma que part dels turistes no vindran per la vaga del hàndling

Els TO i les agències informen els clients del conflicte que comença passat demà

El president de l'Associació d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), Jaume Bauzà, afirmà que alguns clients han optat per canviar la destinació de les seves vacances a causa de la vaga del hàndling convocada per als dies 29 d'abril i 4 de maig.

Bauzà expressà la seva preocupació, compartida pels touroperadors europeus, que han contactat amb les agències de les Balears per saber quina és la situació. Els TO s'han vist obligats a informar-ne els seus clients per evitar responsabilitats, fet que ha propiciat que es decantin per altres zones turístiques.

Des d'Aviba es veu la vaga com una «falta de responsabilitat» que durà greus conseqüències per a la imatge de les Illes. I s'està a l'expectativa d'una possible solució que eviti imatges lamentables d'altres vagues.

Respecte a les reserves dels ciutadans de Balears, explicà que la majoria de places ja estaven venudes abans de la convocatòria de vaga. Això ha fet que de moment no hi hagi cancel·lacions perquè implicaria per als passatgers perdre els doblers dels seus bitllets.

Bauzà declarà que les agències estan a l'espera de com es tractarà la vaga per part de les companyies aèries, i afegí que «es podria donar la indefensió dels clients, si les aerolínies apel·lassin a causa major». En aquest sentit, agències com Martel o Majorica confirmen que han rebut un gran nombre de telefonades de clients preocupats per les seves reserves. L'aturada pot causar greus problemes tant per les possibles cancel·lacions com pels retards que afectarien els passatgers amb connexions.

S'ha anat informant tots els clients que, en la mesura que sigui possible, adaptin la seva sortida o arribada a les Illes procurant que no coincideixi amb els dies de vaga. Des de Majorica comenten que si es fa efectiva, moltes persones se'n veurien perjudicades perquè els vols per divendres estan plens.

Per altra banda, des de la companyia aèria Air Europa lamenten els inconvenients que puguin tenir els seus passatgers, però no qüestionen el dret dels treballadors, que respectaran. Dins els marcs associatius en els quals col·laboren estan també a la recerca de solucions per arribar a un acord.

Així i tot, en cas que l'aturada es dugués a terme, preveuen que es puguin produir cancel·lacions. Des d'Air Europa afirmen que s'informaria de manera immediata els passatgers i s'establirien totes les mesures necessàries perquè l'impacte fos mínim, com altres mitjans de transport, si és possible, o canvis en els bitllets per a altres dates o horaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris