muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Cirer casarà gais si en comptes de «matrimoni» se'n diu «unió»

Els batles d'Inca i Manacor no posaran emperons als enllaços gais

G.M. / EFE. Palma.
La batlessa de Palma, Catalina Cirer, anuncià ahir que casarà parelles homosexuals si es canvia en el text original de la Llei el terme «matrimoni» pel d'«unió», tot al·legant la seva condició de catòlica. Cirer matisà la concepció catòlica del terme «matrimoni» en oposició al d'«unió», considerant que el matrimoni catòlic només es pot entendre des de l'òptica de l'enllaç entre heterosexuals.

La primera autoritat de la ciutat afirmà ahir que, en cas de no aconseguir que es canviïn els conceptes, acceptaria oficiar noces homosexuals si cap dels 28 regidors restants de la corporació de l'Ajuntament de Palma no estigués en disposició de fer-ho. En qualsevol cas, la batlessa es mostrà ben conscient que, si ha d'accedir a participar en la celebració de «matrimonis» homosexuals, serà perquè la Llei hi obliga i s'ha de complir.

Respecte de la possibilitat d'al·legar-hi objecció de consciència, Cirer afirmà que no serà necessari, ja que l'oficialització d'aquests enllaços se la repartiran entre ella mateixa i els regidors del Consistori. D'aquesta manera, resultarà fàcil delegar aquesta tasca en una altra persona.

En canvi, el batle d'Inca, Pere Rotger -PP-, acatarà la nova normativa i casarà homosexuals perquè considera que, al marge de les opinions particulars, els representants de les institucions han de donar exemple a l'hora de respectar les lleis. Amb tot, fonts d'aquest Ajuntament no pogueren descartar que algun dels regidors es negui a oficiar aquesta classe d'enllaços, segons assegurà un portaveu municipal.

A Manacor, el seu batle, Antoni Pastor, del PP, no posarà «cap problema» als casaments del col·lectiu gai.

També a Calvià s'hi oficiaran matrimonis entre persones del mateix sexe, si bé no serà el batle, Carlos Delgado -PP-, qui els presideixi, ja que en començar el seu mandat decidí delegar aquesta funció en la regidora de Cultura del Consistori, Constantina Hernández. Així mateix, fonts de la Sala d'aquest municipi de 45.000 habitants indicaren que Hernández acatarà la Llei i que, per tant, no posarà cap impediment a l'hora de casar homosexuals.

Per la seva banda, el batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, s'estima més esperar les directrius que doni el seu partit, el PP, en aquest sentit. Un portaveu del mateix Consistori assegurà que el primer edil no té una opinió ferma sobre aquest tema, en el sentit que no coneix amb detall la reforma del Codi Civil que permetrà el matrimoni entre persones del mateix sexe. Fonts del PP balear asseguraren que, de moment, no tenen constància que cap dels seus batles hagi manifestat oposició a oficiar enllaços de parelles homosexuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris