nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

CCOO vol presó per un restaurador per explotar devuit «sense papers»

No estaven donats d'alta i feien feina sense vacacions, diu el sindicat


CCOO demanà ahir quatre anys de presó per a un empresari de la restauració i per a dos dels seus familiars, per haver emprat de manera il·legal 18 estrangers «sense papers». Aquest delicte ja ha estat sancionat per la Inspecció de Treball, que ha obligat l'empresari a pagar una multa de 12.000 euros per treballador estranger que tenia de manera il·legal.

La secretària de Política Social i Immigració del sindicat, Eva Cerdeiriña, i el secretari d'Acció Sindical de la Federació d'Hoteleria de CCOO, Ginés Díaz, feren pública ahir la situació de contractació il·legal que, segons l'acta d'Inspecció de Treball, s'agreujava per unes condicions d'explotació.

Cerdeiriña en destacà que el 90% de la plantilla d'aquests restaurants eren treballadors estrangers irregulars i que tan sols cinc dels més de 20 empleats que hi feien feina estaven donats d'alta en la Seguretat Social. A més, segons recordà Cerdeiriña, «dels cinc empleats donats d'alta en la Seguretat Social, tres eren familiars de l'administrador».

Així mateix, la sindicalista assegurà que l'acta d'inspecció recull que «la jornada -dels immigrants- superava les 12 i les 14 hores diàries» i que no existia «gens de relació entre les hores treballades i el sou». A més, Cerdeiriña recordà que el document indica que «en alguns casos la jornada era de 16 hores, només descansaven un dia per setmana i durant tres anys no tenien vacacions».

Així mateix, l'activista remarcà la part del text en què s'afirma que «si un treballador rompia cap plat o cap tassó havia de pagar 5 euros i, si rebia cap telefonada pel mòbil, n'havia de pagar 20».

Cerdeiriña remarcà que, segons l'acta d'Inspecció de Treball, aquests empleats rebien un «tracte vexatori i racista». Per tot plegat, la secretària de Política Social de CCOO subratllà que el fiscal «demana tres anys de presó per a l'administrador», tot i que el sindicat en sol·licita 4. Segons Díez, «no en demanam més perquè és la pena màxima, ja que els negrers del segle XXI es mereixen això i molt més».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris