algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Més de 100 professionals sanitaris treballen dins les cures pal·liatives

L'hospital General i el Joan March en tenen dues unitats específiques

Els recursos de les unitats de cures pal·liatives dels hospitals públics i d'atenció primària de les Balears aglutinen més de 100 professionals del sector sanitari.

L'hospital Joan March és un dels dos centres que disposa d'una unitat específica per a aquest tipus de pacients. La unitat, amb 19 places, està atesa per un important grup de professionals molt especialitzat: 3 metges; 11 infermeres, de les quals una fa les funcions de supervisora i una altra està destinada a consultes; 9 auxiliars d'infermeria; una treballadora social; un psicòleg; 9 voluntaris; un auxiliar administratiu i un religiós. La segona unitat específica es troba a l'hospital de General de Palma, amb les mateixes places i professionals que la del Joan March.

Els hospitals d'aguts de Mallorca no disposen d'unitats de cures pal·liatives, ja que deriven aquests pacients a les unitats específiques, però gaudeixen de profesionals integrats dins les unitats de valoració sociosanitària, les UVASS. Els membres de les UVASS són els encarregats, quan arriba un pacient a morir a l'hospital, que s'habiliti una habitació individual per a ell i donar tot el suport en aquests moments als familiars.

A Son Dureta, un d'aquests professionals és un oncòleg i dóna tractament pal·liatiu a malalts amb càncer que estan ingressats per una raó diferent de la malaltia. Dins l'atenció primària hi ha un equip de suport a l'atenció domiciliària, l'ESAD, centralitzada a l'hospital General, que cobreix l'atenció domiciliària de malalts terminals, a més de donar suport i assessoria als professionals d'atenció primària. Són 5 metges, 5 infermeres, un psicooncòleg i un administratiu que tenen com a missió informar i educar els pacients que estan en el programa i els seus vetladors o familiars que els atenen en els darrers moments de vida, perquè pateixin tan poc com sigui possible. L'atenció domiciliària està molt estesa a Menorca i a Eivissa, on quasi el 70 per cent dels malalts terminals moren a ca seva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris