algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSM denuncia que «Emaya és una agència de col·locació del PP»

Adverteixen de la contractació de 280 persones sense concurs

El PSM ha denunciat la contractació per part d'Emaya de 280 persones sense concurs públic durant els darrers tres anys. El portaveu nacionalista a l'Ajuntament de Palma, Pere Muñoz, afirmà que amb aquestes dades es demostra que l'empresa municipal «és una agència de col·locació del PP».

Les dades aportades pel PSM revelen que l'any 2002 es realitzaren 66 noves contractacions laborals dins la pantilla d'Emaya sense el pertinent concurs públic d'adjudicació de places. Durant l'any 2003, es dugueren a terme 84 noves contractacions cions, i l'any passat 130 més. La xifra de nous treballadors arriba a 280 persones que, segons el PSM, Emaya hauria incorporat sense concurs públic. En conjunt, aquests contractes suposen més de 7 milions d'euros.

Els nacionalistes assenyalen que la resposta donada per Emaya sobre els criteris observats és que «el sistema seguit per a la contractació de nou personal és mitjançant currículums rebuts a la finestreta i disposam, així, d'un borsí de persones contractades amb anterioritat».

En opinió del PSM, aquest règim és «una greu irregularitat i suposa una absència clara dels elements bàsics de contractació d'un òrgan públic municipal, baldament es tracti d'una societat anònima». La manca de publicitat, de lliure concurrència, de transparència, de tribunal qualificador, de terminis de presentació d'instàncies i de criteris per als barems, fan d'aquesta actuació «un gran atemptat contra l'ètica pública i una gran agència de col·locació del PP».

Pere Muñoz anuncià que es demanarà a Emaya una còpia de tots els currículums de què disposa l'empresa pública per incorporar personal, a més de la data d'entrada i una altra còpia dels currículums de la gent que començà els anys 2001, 2002, 2003 i 2004.

Així mateix, se sol·licitarà la compareixença de la presidenta d'Emaya, Catalina Terrassa, davant la Junta de Portaveus de manera urgent i extraordinària, i també en el pròxim ple. Així, es demanarà qui ordena les contractacions, qui tria els currículums presentats, quins són els criteris d'elecció; quants dels treballadors contractats de manera interina durant els anys 2001, 2002, 2003 i 2004 han passat a ser fixos; quan foren contractats de manera interina i quan passaren a ser fixos; i quin és el termini mitjà entre l'interinatge i el pas a fix d'un treballador d'Emaya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris