algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El PSOE exigeix la immediata dimissió de Delgado per mal ús de la justícia

El batle es negà ahir a comentar l'escàndol que l'afecta després de la reprovació de la jutgessa

90568

Per Manchado, l'escàndol és tan gran que Matas ha de demanar l'acte de regidor a Delgado.

B.P./J.R. Palma.
El PSOE exigí ahir la immediata dimissió de Carlos Delgado, després que la magistrada que instruïa el cas SYP l'arxivàs i afirmàs que el batle de Calvià havia «judicialitzat indegudament» la vida política i havia «desnaturalitzat» el procés penal.

Pel seu costat, el batle no volgué efectuar ahir declaracions a aquest diari, que havia avançat les dures recriminacions que se li fan en l'acte d'arxivament del cas SYP. De les vuit querelles presentades per Delgado, tan sols una continua viva.

Pel portaveu del grup municipal socialista, Antoni Manchado, «una persona capaç d'una cosa així no pot continuar sent batle de Calvià ni de cap altre municipi; algú que practica estratègies antidemocràtiques per aconseguir el poder és indigne de representar un sol ciutadà». Segons Manchado, la continuïtat de Delgado és «un escàndol polític inacceptable» i, «si tengués vergonya, hauria de cedir la batlia a un altre regidor del seu partit».

Així mateix, els socialistes «animen Jaume Matas, president del PP de les Balears, a actuar en conseqüència i a exigir a Delgado l'acte de regidor, si aquest no el lliura voluntàriament». El portaveu del Partit Socialista recordà així mateix que «la condició de misser de Delgado el marcà encara més com a instigador d'una campanya il·legal contra una dirigent política».

Manchado considera que el Col·legi de Missers hauria de prendre bona nota de l'acte judicial, ja que «no crec que els faci molta de gràcia tenir com a membre un professional capaç d'utilitzar jurídicament el nostre car i saturat sistema judicial».

L'acte de tancament del cas SYP ha reafirmat el PSOE en el seu criteri que «el batle menyspreà clarament la veritat i que utilitzà malament fons públics de la justícia per al seu benefici electoral». Els socialistes reiteren que «Carlos Delgado ha utilitzat la justícia per denunciar falsament Margarita Nájera i així aconseguir titulars de premsa que la desprestigiassin políticament».

Fonts socialistes han informat que està previst que l'exbatlessa de Calvià faci una roda de premsa a Palma per comunicar quines seran les seves actuacions després dels darrers esdeveniments judicials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris