nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

La Sala elimina un urbanitzable on havien de construir pisos socials

El PP vol aprovar divendres la correcció de deficiències del PGOU


L'equip de govern de l'Ajuntament -PP- presentà ahir en comissió informativa d'Urbanisme la correcció de deficiències del Pla General d'Ordenació Urbana -PGOU-, que sotmetrà a l'aprovació del ple municipal de divendres. El text defineix les línies de creixement de la ciutat.

El regidor d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí, explicà ahir que, assumint les deficiències assenyalades pel Consell de Mallorca i que assenyalen una previsió excessiva de creixement residencial, han decidit suprimir tot el corresponent als voltants de l'hospital d'Inca, a la zona establerta com a sector 2 de la ciutat.

Seguí manifestà que es tracta d'una mesura provisional perquè el Consell de Mallorca aprovi, encara que amb prescripcions, el text del PGOU. Després de l'estiu, adaptaran aquesta normativa al Pla Territorial de Mallorca i hi introduiran de nou la previsió esmentada. L'equip de batlia ha decidit eliminar també 12.000 metres quadrats de sòl urbanitzable a la zona de Mandrava -sector 2-, que passa a convertir-se en una gran àrea d'equipaments.

Atès que hi haurà un nombre important de veïns afectats per les modificacions del PGOU en ambdues zones d'actuació, l'Ajuntament obrirà un nou període d'exposició pública del text modificat durant un termini d'un mes.

Transcorreguts aquests 30 dies, la proposta es remetrà al Consell Insular de Mallorca per a la seva aprovació. Bartomeu Seguí assegurà que se n'ha esmenat el 90% de deficiències, però que no es rectifiquen les prescripcions referides a la ronda nord, per exemple.

Tampoc no es registren modificacions importants respecte de les zones verdes. De fet, no se'n canvia cap metre quadrat ni un, de manera que la majoria d'aquests espais encara s'ubica entorn de les zones per a vianants, el puig de Santa Magdalena o l'hort de les monges de clausura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris