nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Govern farà el passeig del port gairebé triplicant la inversió inicial

Tots els partits de la Sala donaven per fet que no s'executaria

Quan tot apuntava que el passeig marítim per a vianants de Portocolom passaria al calaix dels projectes oblidats, ara resulta que no només es durà a terme, sinó que gairebé triplica el seu pressupost. Si el projecte redactat la legislatura passada estava valorat en 3.000.000 d'euros, que havia de pagar el Ministeri de Medi Ambient, ara, i davant l'estupefacció de tots plegats, s'invertiran 8,2 milions en l'adequació del front de la badia de Portocolom.

El canvi sorgí arran de la reunió que mantingueren la setmana passada la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i el conseller de Medi Ambient, Jaume Font. En aquest encontre feren un seguiment del conveni de litoral subscrit entre Madrid i el Govern balear i acordaren repartir-se els projectes a executar entre ambdues administracions, passant el passeig a mans de l'Executiu de Jaume Matas.

La notícia agafà per sorpresa tots els integrants de la plataforma «Quin port volem?», formada per diverses associacions i entitats ecologistes, culturals i veïnals i tots els partits polítics amb representació a la Sala a excepció del PP. «Tot eren notícies bones. Fins i tot el mes de març ens digueren que el Ministeri no finançaria aquest tipus de projectes. Fa poc temps un regidor del PSOE anà a Madrid i li comunicaren que no es duria a terme», apunta el portaveu del GOB a Felanitx i membre de la citada plataforma, Jaume Adrover. A tot això, el portaveu del PSOE de Felanitx, Pere Massutí es mostrà també sorprès per la notícia. «No estam d'acord amb aquesta decisió i per això demanarem una reunió perquè ens informin del que ha passat, perquè ens havien dit que el passeig no s'efectuaria». De fet, la notícia sorprengué la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, qui no fa ni dues setmanes es resignava i donava el projecte per perdut. Soler mostrà la seva satisfacció per la notícia, «però no sé els motius de l'augment de pressupost». Tampoc des de la Conselleria no pogueren precisar encara el motiu que s'hagi disparat el pressupost previst inicialment: «Començarem a redactar els projectes i ja n'informarem dels detalls més endavant», indiquen fonts autoritzades.

Per la plataforma, si el projecte és «tres vegades més car, serà tres vegades més impactant i tres vegades més imparable», vaticina Adrover, qui recorda: «Volem inversions sostenibles per a Portocolom».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris