algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El TSJB declara il·legal el sistema de guàrdies del conveni de l'Hospital

Dóna la raó a CCOO i anul·la diversos apartats del conveni col·lectiu

M. PUIGRÒS. Manacor
El Tribunal Superior de Justícia de les Balears -TSJB- dictaminà ahir que CCOO tenia raó quan l'any 2002 denuncià que el conveni col·lectiu de la Fundació Hospital de Manacor «contenia propostes il·legals i perjudicials per als treballadors». Així, el TSJB n'ha anul·lat l'article 21 i els apartats número 2, 3, 4.6, 4.7 i 5.

Aquests apartats es refereixen a les hores extraordinàries dels empleats i al sistema de pagament de les guàrdies. Tal com assenyalà ahir a aquest diari el secretari general de CCOO, Manel Garcia, «ara estam disposats a pactar amb l'empresa els terminis d'aplicació retributiva, tal com correspon als treballadors afectats. Si no arribam a cap acord, haurem d'acudir de bell nou als jutjats per reclamar-ne un de manera immediata».

Convé recordar que els fets inicials es remunten a l'any 2002, durant la negociació del conveni col·lectiu de l'Hospital de Manacor. CCOO, sindicat llavors ja majoritari present a la Fundació, avisà que s'atemptava de manera greu contra els drets dels treballadors. Així, la central convocà un referèndum perquè el personal mateix pogués decidir si s'havia de firmar el conveni. Del total de 225 treballadors, 180 hi votaren en contra.

Per la seva banda, la resta de sindicats, Cemsatse, SAE i UGT, decidí donar suport al conveni en qüestió. Ara, al cap de més de dos anys, el TSJB ha donat al final la raó a CCOO i ha dictaminat que l'excés de jornada s'ha de declarar com a hora extraordinària, i no segons el preu baix que se signà llavors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris