muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Destrueixen 804 quilos de droga a la incineradora de Son Reus

El delegat del Govern i la presidenta del Consell presidiren l'acte

78980

Munar i Socias moments abans de la crema.

Vuit-cents quatre quilos de droga quedaren ahir reduïts a cendres després de cremar-se a més de mil graus de temperatura a la planta incineradora de Son Reus. L'acte de destrucció de les substàncies estupefaents es va dur a terme a les 12.00 hores i va estar presidit pel delegat del Govern a Balears, Ramon Socias, i la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

També hi assistiren els dos nous responsables del Cos Nacional de Policia (CNP) i de la Guàrdia Civil a Balears, Elicio Amez i Luis Cuadri, respectivament, a més d'altres comandaments d'ambdós cossos.

Dels 804 quilos de droga que foren eliminats, 688 eren d'«haixix», 70 de plantes, 20 de cocaïna, mig quilo d'heroïna i també hi havia 17.000 comprimits d'èxtasi. Es tracta de substàncies que han estat confiscades durant els darrers sis mesos pel CNP i la Guàrdia Civil a les Illes.

La droga estava dividida en 2.629 partides, de les quals 153 corresponen a expedients cursats per via judicial i 2.476 pertanyen a expedients per infracció administrativa. En aquest sentit, Ramon Socias, felicità les forces de seguretat de l'Estat per la tasca que estan duent a terme contra el tràfic de drogues, així com els jutjats per tot el treball que han fet i la presidenta del Consell per cedir les instal·lacions de Son Reus.

Per la seva part, Maria Antònia Munar declarà que «en aquests dies un descobreix que no tot es pot reciclar o reutilitzar i no queda una altra sortida que la incineració». «A més, els forns crematoris de Son Reus asseguren que tot el material es destrueix, però el millor seria no haver de cremar la droga ja que això significaria que no ha entrat a l'illa».

La droga destruïda ahir s'ha analitzat i s'han conservat les mostres pertinents a disposició de l'autoritat judicial, per realitzar posteriors anàlisis si fos necessari. Un secretari judicial donà fe de la destrucció de la droga i prengué acta de les partides eliminades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris