nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El primer conflicte laboral d'IB3 arriba amb polèmica al Parlament

L'oposició veu motius ideològics en la 'no renovació' d'Araceli Bosch

Els partits de l'oposició (PSIB, PSM i EU-EV) aprofitaren ahir la sessió plenària del Parlament per criticar que l'empresa SBT, que produeix programes per IB3, decidís prescindir de l'exeditora d'informatius de la ràdio autonòmica, Araceli Bosch, en no superar el període de proves.

En opinió dels portaveus dels grups d'esquerra, l'actuació de la productora dirigida per Javier Mato -exassessor de Matas- respon a motius ideològics i, per tant, s'ha duit a terme amb criteris propis de la iniciativa privada i no d'un mitjà públic com és la radiotelevisió autonòmica.

El portaveu del PSM, Pere Sampol, recordà que Bosch té una contrastada experiència com a periodista en emissores i canals públics i privats. Es dóna la circumstància que aquesta professional és la filla de la portaveu de la Plataforma Salvem la Real, entitat crítica amb alguns dels projectes impulsats pel Govern balear.

Sampol va instar l'Executiu illenc a triar entre el model audiovisual de Berlusconi, carecteritzat per «un control total dels mitjans públics» per part de les institucions, i el de la BBC, «on els responsables dimiteixen quan s'informa de manera incorrecta».

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, defensà la decisió d'SBT, argumentant que «es tracta d'una empresa privada que ha considerat que aquesta persona no és l'adient» per conduir els informatius d'IB3 ràdio.

El socialista Antoni Diéguez lamentà la manera en què s'elegeixen els càrrecs d'IB3, «a dit», i atribuí «l'afer Bosch» a «problemes de família». Diéguez considera que Matas vol tornar a ser ministre, «però abans ha de tornar a guanyar a Balears, i això passa per controlar els mitjans de comunicació».

La disputa dialèctica es produí en el marc d'una interpel·lació del PSM relativa al model audiovisual de les Illes Balears. Els nacionalistes defensaren una televisió que protegeixi «un català oral estàndard» i la creació d'un consell audiovisual que vetli per la imparcialitat de l'ens.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris