algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Consell traurà a concurs 49.000 metres quadrats edificables a Palma

Pel solar de devora el Psiquiàtric espera obtenir almenys 20 milions

El Consell de Mallorca es proposa treure a concurs el solar de 52.600 metres quadrats que té en propietat a Can Domenge, a prop de l'hospital Psiquiàtric de Palma. La venda d'aquests terrenys -amb 49.025 metres quadrats d'edificabilitat màxima, segons el Pla General de Palma-, permetrà a la institució insular recaptar un mínim de 20 milions d'euros (3.333 milions de pessetes), que contribuiran a millorar-ne el finançament.

El procés de venda s'obrirà quan conclogui la desafectació dels dos solars del Consell situats a Can Domenge i al costat del poliesportiu de Sant Ferran, on s'han de construir noves instal·lacions esportives. Amb aquesta operació, iniciada fa dues setmanes, els terrenys passaran de ser un bé de domini públic a ser-ne un de patrimonial i, per tant, susceptibles de ser venuts a tercers.

El Consell es planteja oferir els 52.600 metres quadrats de terreny -que corresponen al primer solar- a través d'un concurs públic, ja que la subhasta només permetria tenir en compte el preu que s'ofereix pel solar. En canvi, amb el concurs, la institució podria condicionar el futur projecte i obligar, per exemple, que s'executàs en un termini de temps determinat per evitar que els nous propietaris poguessin especular amb l'operació.

A hores d'ara, encara no es té clar per quin projecte d'urbanització s'optarà i no es descarta convertir la zona en un barri de disseny. Segons el Pla General de Palma, el solar situat devora el Psiquiàtric té una superfície total de 52.600 metres quadrats, amb una edificabilitat màxima de 49.025 metres quadrats. En aquest espai es podrien construir un màxim de 602 habitatges -en edificis plurifamiliars de planta baixa més quatre altures- i encabir-hi un màxim de 1.806 habitants.

Als passadissos del Parlament, el vicepresident de Mallorca, Miquel Nadal, avançà ahir que el procés de desafectació d'aquest solar està lligat a la necessitat de millorar el finançament de la institució, sense incrementar els imposts. Nadal va tornar a negar que el Consell vulgui «especular» o fer una «pilotada urbanística» amb l'operació, tal com havia denunciat Esquerra Unida-Els Verds que, amb el PSM, ha presentat al·legacions perquè els terrenys siguin destinats a habitatges protegits.

«Aquests terrenys es troben classificats com a urbanitzables i com a residencials des de fa deu anys, per tant no hi ha cap actuació del Consell que modifiqui la situació urbanística d'aquests terrenys», recalcà el vicepresident, qui insistí que el solar de Can Domenge es destinarà a habitatges. El responsable deixà clar que el Consell no comparteix la política de construcció de barris de protecció oficial, perquè es poden convertir en guetos, ni el model de pisos de 30 metres quadrats proposat per la ministra de l'Habitatge, María Antonia Trujillo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris