algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Matas i Antich pactaran les línies del tren, però no les carreteres

PP i PSOE consensuaran la reforma de l'Estatut, que inclourà el model de TV

60070

Matas i Antich, durant la segona reunió que mantenen al Consolat des que Zapatero governa.

J. TORRES.

Després de tres hores de reunió al Consolat de la Mar, el president del Govern balear, Jaume Matas, i el secretari general del PSIB, Francesc Antich, es comprometeren a pactar els futurs projectes ferroviaris de Mallorca i deixaren el conflicte de carreteres tal com estava, és a dir, a l'espera de possibles acords entre l'Administració autonòmica i el Ministeri de Foment.

En la trobada, en la qual també eren presents la vicepresidenta autonòmica, Rosa Estaràs; Maria Salom, diputada «popular» a Madrid; i la portaveu del grup parlamentari socialista a la Cambra balear, Francina Armengol, es decidí que el PSOE i el PP miraran de consensuar els nous trajectes del ferrocarril, com també el calendari d'execució i el finançament que ha d'arribar de Madrid per a aquestes obres. Antich i Matas coincidiren en la necessitat, entre altres, de les línies sa Pobla-Alcúdia, Manacor-Cala Rajada, Palma-UIB i el tramvia de la Platja de Palma, totes incloses en el Pla autonòmic de transports. Quant al metro de Palma, el socialista mostrà les seves reserves i anuncià que ho estudiarà. Amb posterioritat a l'eventual acord ferroviari, el Govern balear començaria a negociar un conveni amb Foment.

Quant a les carreteres, Antich tornà a demanar al president de les Balears que miri d'arribar a un acord per no dur els convenis anteriors als tribunals. Matas explicà que la seva intenció no és en absolut pledejar, però insinuà que la via judicial continuarà endavant si el Ministeri no paga les partides compromeses durant el Govern d'Aznar. Ambdós estigueren d'acord que les topades en matèria viària no han d'impedir que s'arribin a altres acords amb l'Estat.

També acostaren posicions respecte del transport aeri interinsular. Així, el secretari general del PSIB anuncià una reunió imminent de la Comissió del Règim Especial per tractar de la qüestió.

D'altra banda, Matas demanà a Antich que intervengui perquè les Illes disposin d'un pla d'habitatge específic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris