nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

La jutgessa del cas SYP diu que Delgado emprà la justícia contra Nájera

Li recrimina «la judicialització de la política» i la «desnaturalització» del procés

Carlos Delgado Truyols dugué a terme «una indeguda judicialització penal de qüestions derivades del debat i de les incidències pròpies de la vida política, que no són en absolut pròpies de la vida política». És més, «desnaturalitzà el procés» i l'instrumentalitzà». Així de clara i llampant és la magistrada Ana San José Cabero en l'acte d'arxivament del cas SYP, acord contra el qual es pot interposar un recurs de reforma en el termini de tres dies.

La jutgessa recorda que quan Delgado Truyols, actual batle de Calvià pel PP, interposà la querella, «coneixia detalladament les situacions denunciades sense suscitar gens d'oposició davant l'autoritat administrativa de la Comunitat i sense impugnar cap dels actes davant la jurisdicció contenciosa administrativa».

Segons l'acte, quan acudeix en aquestes condicions al procés penal, «el desnaturalitza clarament». Més endavant, afegeix que «un cop interposada la querella i practicades les diligències indispensables, es confirma la impressió d'una instrumentalització del procés, quan el querellant mateix sol·licita el sobreseïment provisional i l'arxivament de la causa, ja que s'adhereix al que sol·licita el Ministeri Fiscal».

Així, «es corrobora l'apreciació de judicialització penal de la polèmica política i la manca de l'exigible col·laboració de tots els ciutadans i dels seus representants en l'àgil funcionament del servei públic de la Justícia».

Després de l'arxivament d'aquest cas, de les vuit querelles presentades per Carlos Delgado contra l'exbatlessa del municipi, tan sols en roman viva la referida a Estratègia Local. La resta ha estat objecte d'arxivament sense que es donàs pas a la vista oral, el judici propiàment dit.

Delgado assegurà ahir que els casos encara són vius, perquè hi ha interposat recurs. Tanmateix, fonts del PSOE de Calvià han assegurat a Diari de Balears que no tenen cap notificació oficial d'aquestes actuacions.

La bateria de querelles presentades per Carlos Delgado contra la seva adversària política és integrada pels casos SYP, Solar de Santa Ponsa, Western Park, Delicte electoral, factures de l'Ajuntament, Solars de Son Caliu, H.T.P Instal i Estratègia Local.

Aquest darrer cas es troba en la fase de diligències prèvies des del 8 de febrer del 2002, «sense que hi hagi cap imputació ni acusació». La defensa en demanà l'arxivament per desembre del 2004.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris