algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

El PSIB denuncia que el Govern «agreuja» encara més el conflicte viari adjudicant noves carreteres

Creu que l'Executiu s'arrisca iniciant el procés per fer el nou accés a l'aeroport d'Eivissa sense conveni

La reunió entre el president del Govern, Jaume Matas, i el secretari general del PSIB, Francesc Antich, no va aturar l'escalada d'acusacions entre socialistes i populars. En les hores prèvies a la trobada, el portaveu adjunt dels socialistes al Parlament, Francesc Quetglas, acusà l'Executiu balear d'agreujar encara més el conflicte viari que manté amb Madrid iniciant el procés d'adjudicació d'obres que estaven previstes en el conveni ara anul·lat.

El diputat es referia concretament al projecte de nou accés per a l'aeroport d'Eivissa, que estava previst en el conveni anul·lat per Madrid i que, segons Quetglas, el Govern ha començat a executar seguint els mateixos procediments que portaren Foment a denunciar el conveni.

El socialista advertí que l'Executiu autonòmic s'arrisca a quedar-se sense el finançament estatal d'una obra que s'hagués inclòs al nou conveni perquè, a més d'adjudicar-la de la mateixa manera que la resta de projectes -sense supervisió del Ministeri i amb diferències tant de pressupost com de terminis-, es produeix l'«agreujant» que s'inicià el procés quan el conveni ja ha estat denunciat.

«Madrid me mata»
Segons el portaveu, la posició del Govern respon només a una estratègia per mantenir un clima de reivindicació basat en el «Madrid me mata», que tan sols pretén fer creure a la ciutadania que el Govern central rebutja finançar les carreteres de les Illes, en lloc d'aprofitar l'oportunitat de negociar el desenvolupament i dotació d'un nou conveni.

Els socialistes consideren que el Govern hauria d'«aturar» la dinàmica d'enfrontament amb Madrid i encarar les negociacions del nou conveni amb «un nou tarannà» i «amb ganes d'arribar a acords». Per això, segons el PSIB, el gabinet Matas hauria d'aprofitar el «nou escenari» que ha obert la proposta d'un nou conveni, cedir el protagonisme de la negociació als consells i abandonar la intenció de plantejar un contenciós davant Foment.

Precisament avui, els socialistes aprofitaran el ple del Parlament per preguntar al Govern com pensa obtenir el finançament estatal del nou accés a l'aeroport d'Eivissa; també volen conèixer quin és el posicionament de l'Executiu autonòmic davant la proposta del nou conveni de carreteres; i com valoren la inversió que suposarà, de 568 milions d'euros fins l'any 2015, el doble del que preveien els anteriors acords viaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris