algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
12°

ERC pretén que Balears i Catalunya tenguin un òrgan de relació comú

Proposa que els estatuts respectius creïn aquest ens de cooperació

Esquerra Republicana -ERC- vol que els estatuts d'Autonomia de Catalunya i de les Illes Balears incorporin la creació d'un òrgan comú permanent per articular la cooperació entre els diferents territoris dels Països Catalans. Així ho avançaren ahir a Barcelona el president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el president d'ERC-Illes, Joan Lladó, que presentaren les propostes del seu partit en aquest àmbit.

El projecte d'estatut dels republicans inclou, tant en la versió catalana com en la balear, un article sencer (el número 8) per regular les relacions entre aquests territoris. Segons el redactat, «les Illes podran establir els vincles polítics i les relacions que considerin més adequades per al desenvolupament i per al benestar social, econòmic i cultural amb la resta dels Països Catalans, sense cap altra limitació que la voluntat d'aquests territoris».

A més de preveure la signatura de convenis i acords de cooperació, l'article permetria «la possibilitat d'establir instruments comuns i estables de cooperació si així fos acordat per les seves institucions d'autogovern respectives». En aquests moments, la Constitució prohibeix la federació de comunitats autònomes.

El president d'ERC-Illes, Joan Lladó, considerà aquest òrgan comú permanent dels Països Catalans com «la llavor d'un ens polític que superi l'actual marc autonòmic i permeti desenvolupar plenament les nostres capacitats». En opinió del republicà, «la necessitat d'aquesta col·laboració és avalada per la totalitat d'informes econòmics elaborats per la Comissió Europea quant a l'euroregió», respecte de la qual Matas «ha mostrat predisposició per entrar-hi».

(Més inf. a la pàg. 20)

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris