algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Sindicats i ONG constaten que «la regularització ha estat un fracàs»

La Plataforma per la Democràcia convoca una concentració per avui

Uns 50 immigrants reclamaren ahir una regularització més flexible al Govern central constatant que l'actual procés, quan falten dues setmanes perquè acabi, ha estat un fracàs. Això es va produir en una assemblea convocada per les entitats que formen la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social.

Al llarg de l'assemblea es tractaren els temes que més preocupen els immigrants, com la finalització del procés de regularització el 7 de maig, les dificultats que tenen els subsaharians a obtenir el certificat d'antecedents penals del seu país, i el rebuig de l'Administració a reconèixer els contractes de lloguer i altres documents com a prova de l'antiguitat de la residència a l'Estat espanyol. Igualment, es va cridar els participants a secundar la mobilització d'avui a les 20.00 davant la Delegació del Govern contra la llei d'Estrangeria.

Els encarregats d'informar els immigrants foren Ernesto Baletto, d'USO; Madiop Diagne, de CGT, i Mustafà Boul'harak, de l'Associació d'Immigrants Marroquins Al Magrhib.

Segons Baletto, «les xifres de regularitzats són ínfimes i el Govern central ha de fer un pensament i decidir si acaba en aquesta data o si són necessàries altres pautes per regularitzar mà d'obra necessària pel nostre aparell productiu», va afegir Baletto, qui creu que és «fonamental derogar la Llei d'estrangeria perquè milers de treballadors no podran regularitzar la seva situació». Per la seva part, Boul'Harak explicà que «no s'han complert els objectius. Els immigrants regularitzats no arribaran a 12.000 expedients, quan hi havia prop de 30.000 treballadors regularitzables abans del procés. El Govern ha fracassat perquè no ha comptat amb les organitzacions socials».

Finalment, Diagne assegurà que la regularització ha estat «una trampa, un bunyol. Molta gent continuarà fent feina en condicions precàries».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris