bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La vaga del handling es confirma i afectarà mig milió de passatgers

Els sindicats criden a la mobilització tots els treballadors del sector

Els sindicats confirmaren ahir la convocatòria de vaga en el sector del handling pel 29 d'abril i el 4 de maig. Es preveu que en aquests dos dies es vegin afectats mig milió de passatgers en tota la xarxa aeroportuària de l'Estat.

Josep Benedicto, secretari general de CCOO a les Illes, cridà a la mobilització tots els treballadors tan de les companyies de handling, com de manteniment, càrrega i venda de bitllets, «per tal de defensar els seus drets». Això significaria que entre 3.500 i 4.000 persones secundarien les aturades.

Per altra banda, Carmen Díaz, responsable del sector aeri de CCOO, afirmà que aquest segon procés de liberalització, que a Espanya volen que superi l'establert a les directives europees, dur cap a la «desregularització del sector».

Explicà que els motius de la convocatòria de vaga són la manca d'informació d'Aena sobre el nombre d'operadors que hi haurà a cada aeroport i el fet que no es prevegi l'obligatorietat, per part de totes les empreses de handling, de signar un conveni marc. Aquest hauria de regularitzar les jornades, les remuneracions, les condicions socials i obligar les empreses que entrin en el sector a acceptar els treballadors excedents de les companyies que deixin o perdin activitat. Díaz denuncià «l'ambigüitat absoluta» del Ministeri, que en el primer mapa de concessions presentat n'estableix quatre per Son Sant Joan, tantes com a Madrid i Barcelona. Els sindicats ho consideren excessiu pel nivell d'activitat i l'estacionalitat de l'aeroport «només seria una manera de repartir la misèria». Acusaren AENA «d'afany recaptatori», ja que des del primer dia s'endú un cànon del 7 per cent de cada una de les concessions. Segons CCOO tot això duria a l'abaratiment de la mà d'obra, la desprofessionalització, al dèficit creixent en la seguretat i a l'empitjorament de les condicions laborals.

Des de CCOO reiteraren que estan oberts al diàleg, sempre que es compleixin els objectius. Avui es concretaran els serveis mínims que a Balears podrien ser d'entre el 80 i el 100 per cent. Les tasques que es veurien afectades als aeroports de les Illes serien la càrrega, descàrrega, el manteniment i les sortides dels avions, la facturació, la gestió dels equipatges, la coordinació d'operacions, la venda de billets, i el trànsit de passatgers entre d'altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris