algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El nou repte de Projecte Home serà un programa destinat a drogodependents de 13 anys

El Govern destina 150.000 euros a posar en marxa, a més, una iniciativa per a joves de 21 a 23 anys

M. QUES./ EFE.Palma.
El Govern balear destinarà 150.000 euros a Projecte Home, que els dedicarà a posar en marxa dos nous programes dirigits de manera específica a joves consumidors de drogues d'entre 13 i 15 anys en el primer cas, i d'entre 21 i 23 en el segon. Es tracta dels reptes més importants de l'organització per enguany.

Segons assenyalà el president de l'ONG, Bartomeu Català, els consumidors d'aquestes franges d'edat no s'adapten als serveis de rehabilitació tradicionals ni al Projecte Jove, ja que aquest es dirigeix a drogodependents d'entre 16 i 21 anys. Català explicà que en el col·lectiu d'entre 13 i 15 anys la problemàtica més comuna és el consum de «cannabis», que més tard deriva en el de cocaïna o en policonsums.

El president de Projecte Home a les Balears assegurà que, en aquests moments, ja funciona de manera experimental el programa adreçat als més joves, en el qual participen quinze al·lots, encara que no s'ha acabat de perfilar, mentre que els pròxims mesos es posarà en marxa el destinat al més grans.

A l'acte d'ahir també hi era present el director general de la Fundació Projecte Home, Joan Manuel Quetglas, el qual assenyalà que «l'aportació econòmica del Govern, des de la Direcció General de Juventut, serà una injecció econòmica molt important per poder implantar aquests programes, que pretenen entrar en els problemes de drogues de manera més personalitzada i trobar-hi solucions».

Així mateix, Català afirmà que contribuirà a la continuïtat del Projecte Jove, que funciona des de fa ja nou anys. Al llarg del 2004, hi participaren 99 joves i 120 famílies. En aquest sentit, recordà que el suport de les llars és important per lluitar contra les addiccions i per prevenir-les, sobretot en aquestes edats.

El president del Projecte Home explicà que l'any passat, el 68% dels usuaris del programa foren homes i el 32%, dones, tot i que durant els darrers mesos s'havia detectat un descens entre el col·lectiu femení.

Aquestes iniciatives destinades als joves són més de caràcter educatiu, mentre que les convencionals se centren més en la part terapèutica.

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Rosa Puig, recordà que els 150.000 euros del Govern permeten «augmentar de manera considerable l'aportació d'altres ocasions de l'Executiu balear, a l'entitat sense ànim de lucre Projecte Home».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris