nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Cort descarta aplicar la proposta alternativa dels veïns de les vies

Àlvaro Gijón diu que no és un projecte de ciutat ni de barriada

L'Ajuntament de Palma ha descartat aplicar la proposta alternativa presentada per la plataforma pel parc de les Vies, al projecte de l'Ajuntament de Palma per al corredor de Jacint Verdaguer, una vegada soterrades les vies del tren.

El regidor de Trànsit, Àlvaro Gijón, afirmà ahir que el pla dels veïns «no és un projecte de ciutat ni de barriada», argumentant que no soluciona els problemes de trànsit existents a Palma, objectiu prioritari de Cort. Una de les crítiques contra la nova iniciativa és que tampoc no resol el trànsit transversal per connectar les dues zones de barris situats en sengles costats de la línia ferroviària.

Gijón admeté que des de l'equip de batlia sí que preveien la construcció d'un parc central al lloc de les vies, però la idea es rebutjà a causa de criteris tècnics destinats a redistribuir l'entrada del flux de vehicles a la ciutat.

Una vegada estudiada la proposta veïnal amb l'ajut de tècnics, el responsable de Trànsit troba necessari modificar alguns punts del projecte municipal previst, perquè tot «es pot millorar». En qualsevol cas, això no implica en absolut canvis substancials en el pla inicial, perquè des de l'Ajuntament consideren que el seu és el vàlid.

D'aquesta manera, l'equip de govern municipal del PP mantindrà la intenció d'habilitar quatre carrils al carrer de Jacint Verdaguer per connectar-lo amb l'autopista d'Inca i amb la via de cintura. L'objectiu és descongestionar la circulació al carrer d'Aragó i desviar el trànsit central per aquestes vies, a fi d'ordenar l'entrada de vehicles a la capital balear.

Des de la plataforma pel parc de les Vies, creuen que «s'han de prendre el temps necessari per estudiar la nostra proopsta». Consideren que si la idea prevista va endavant «s'arruïnarà l'oportunitat de tenir un parc únic des de les estacions fins a Son Fuster». Així mateix, criticaren que «ells només pensen que els cotxes han d'entrar a la ciutat: només pensen en el cotxe i això els suposarà un altre problema a la llarga».

L'entitat ciutadana ha anunciat que continuarà endavant amb les mobilitzacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris