algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Majorica subcontracta a Saga la confecció de gairebé 15.000 peces

Pel comitè es demostra que els acomiadaments foren «exagerats»


La direcció de Majorica ha subcontractat a Saga la confecció d'un total de 14.569 peces amb l'objectiu de «cobrir la demanda de les nostres vendes», consta en un comunicat intern que l'empresa facilità al comitè de joies el passat dia 20 d'abril. Les peces Majorica que confeccionarà Saga a Àsia són articles acabats com anells o arracades, entre d'altres.

El motiu que al·legà la cúpula directiva és «la manca de capacitat actual per poder donar uns serveis de terminis d'entrega acceptables pels nostres clients».

Amb aquesta decisió, l'empresa incompleix el protocol que firmà amb els treballadors i el Govern balear, segons el qual la producció de les peces Majorica es realitzarà íntegrament a Manacor.

Així mateix, segons el portaveu del comitè de joies, Guillem Vives, també ve a demostrar «un cop més que l'expedient de regulació de treball va ser exagerat i sense sentit». Vives informà que des de principis de gener els treballadors de joies realitzen dues hores flexibles al dia, és a dir, que treballen deu hores en lloc de vuit. Aquestes dues hores extra que realitzen cada dia no les recuperen cobrant, sinó amb dies lliures. «Allò habitual era fer hores flexibles a finals d'any però no en el gener», apunta el portaveu del comitè, que assegura que l'acumulació d'hores flexibles serà un «handicap» per a l'empresa quan els treballadors hagin de recuperar-les en dies lliures.

D'altra banda, tant Vives com el delegat comarcal d'UGT, Guillem Vadell, coincidiren a assenyalar que l'empresa també incompleix les condicions del protocol perquè en el document consta que en cas que hi hagi una necessitat de més mà d'obra es recorrerà a la borsa de treball. Majorica obliga els treballadors a fer dues hores més per cada jornada i ara ha decidit subcontractar la confecció de peces a Saga.

Amb tot, Guillem Vives apuntà que, encara que volgués, l'empresa no podria ampliar la plantilla perquè no hi ha espai físic per a tots els treballadors, a la vegada que està acabant el trasllat de les instal·lacions de perles de via Majorica a la fàbrica de joies del polígon industrial, després de la venda dels terrenys de la factoria del nucli urbà per 12.000.000 d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris