nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Mercadona s'imposa a Supercor i explotarà el mercat cobert

L'oposició criticà l'adjudicació anunciada pel batle Rotger fa dies

La mesa de contractació de l'Ajuntament d'Inca adjudicà ahir a la societat Mercadona S.A. l'explotació d'un supermercat en el mercat cobert, que serà esbucat i reconstruït completament a partir del proper mes de juliol.

L'equip de govern (PP) es decantà finalment per Mercadona ja que havia presentat la millor oferta econòmica (2.888.840 euros) descartant l'altra entitat en concurs, Supercor, dependent del grup Corte Inglés i que ofertà 2.129.000 euros.

Tenint en compte que, segons un informe de la Conselleria de Comerç i Indústria del Govern, no es concediran noves llicències d'activitat a Inca per a l'obertura de supermercats fins d'aquí com a mínim 10 anys, l'adjudicació a Mercadona impedeix la implantació a Inca del grup Corte Inglés durant almenys una dècada.

L'adjudicació del supermercat del Mercadona cobert a la societat Mercadona ja havia estat anunciada pel batle Pere Rotger el passat cap de setmana, un fet que fou durament criticat ahir pels grups de l'oposició (PSOE, PSM i Independents) que retragueren a Rotger la seva celebració alhora de publicitar un guanyador abans que es convocàs la mesa de contractació, única capacitada per adjudicar.

La proposta de l'equip de govern, avalada per un informe tècnic de l'arquitecte municipal, no va convèncer l'oposició que criticà a més altres qüestions com el fet que un arquitecte valori qüestions no relacionades amb l'esforç de la política d'empresa a nivell de compres del grup Corte Inglés que es comprometia a vendre als seus establiments més productes d'Inca i més concretament calçat, Quely i vins. També criticaren el fet que mentre Supercor es compromet a no vendre productes que competeixin directament amb el mercat d'abast, Mercadona anuncia que vendrà fruita, verdura, carn i peix.

L'oposició qüestionà si l'adjudicació a Mercadona podria incórrer en un problema de competència ja que la societat ja té un establiment a la mateixa zona d'influència i està tramitant els permisos per obrir-ne un altre devora la rotonda de Llubí. El batle explicà que després d'haver-ho consultat amb els serveis tècnics de la Conselleria li han confirmat de manera verbal que no hi hauria problema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris