algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Una gran caminada per «Salvar la Real»

Els membres de la plataforma anaren des del monestir fins a Sencelles a peu per veure sor Francinaina


Un total de nou persones, entre elles un al·lot, totes membres de la plataforma Salvem la Rea, varen participar ahir en una singular caminada. Partiren de bon dematí, passades les set, del monestir de Sant Bernat, a La Real. Els marxaires varen sortir a peu, caminant, amb la clara intenció d'arribar devers les tres de l'horabaixa a Sencelles.

Tres hores després, a les deu del matí, un altre grup més nombrós que es desplaçava amb autocar, va fer el mateix recorregut. A Santa Maria del Camí, a l'altura del cementiri, els pelegrins que anaven amb l'autocar es varen trobar amb els nou caminants que havien partit hores abans des de la Real. Alguns d'ells, entre altres l'exconsellera Aina Salom -que lluïa un boníssim aspecte-, es varen unir a la marxa en protesta per la construcció del nou hospital de Palma en els terrenys de Son Espases, al voltant del bell entorn de La Real, un fet que molts de ciutadans de Palma -entre els que ahir pelegrinaven, tots-, consideren una «pilotada» urbanística.

Interrogants
«Perquè, què faran amb els terrenys on ara s'ubica l'hospital de Son Dureta quan aquest sigui desmantellat? Per què no ho explica el Govern?», es pregunten molts.

Dolors, Antònia, Pep, Jaume, Manel, Josep, Mateu, Miquel i Aina són els marxaires d'aquest primer La Real a Sencelles a peu, «que queda institucionalitzat, és a dir, que farem en anys successius en aquestes dates, coincidint amb Sant Jordi». De tots ells, Dolors, devota de Sor Francinaina, és l'única que ha fet aquest recorregut... 4 vegades!

Que per què a Sencelles i no a un altre lloc? Perquè a La Real hi ha molta de gent que admira Sor Francinaina Cirer, «i també, -va comentar més d'un durant el camí-, com que sembla que Catalina Cirer és familiar seva, ja potser que sor Francinaina intercedeixi per nosaltres davant d'ella i impedeixi que es construeixi «aquest hospital, en el qual haurem de pagar» per veure els malalts, pagar per aparcar... Perquè és clar que les idees que mouen els qui volen construir-ho no són sanitàries sinó immobiliàries».

Arribada
El grup va arribar a Sencelles devers les dues de l'horabaixa. Van dinar al poliesportiu -cada un dels participants s'havia duit el dinar des de ca seva- i cap a les quatre van assistir a missa. «Avui som només uns pocs, però molts més que fa uns mesos. Això vol dir que d'aquí a poc serem molts», va explicar convençuda l'exconsellera Aina Salom. La tornada a Palma, això sí, la van fer amb autocar tots plegats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris