algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El poble torna a oferir una de les fires amb més diversitat de l'Illa

La Fira Alternativa atragué bona part de l'atenció a la plaça Nova

Des de l'any 1870, el darrer diumenge d'abril Santa Maria es converteix en un dels punts més concorreguts de l'Illa per la celebració de la seva fira. Ja quan es creà, la Fira de Santa Maria adquirí molta importància per la situació estratègica del municipi, on convergeixen diverses vies de comunicació, fins i tot el ferrocarril, i perquè suposava un encontre ideal per a l'intercanvi i el comerç.

Ahir quedà reflectit que l'esforç de l'Ajuntament, les associacions locals i els veïns ha mantingut la importància de la fira fins a l'actualitat. L'esdeveniment ofereix una gran diversitat de mostres, activitats i productes als visitants que la converteixen, sense cap dubte, en una de les més importants de les que es duen a terme durant tot l'any a l'Illa.

Des de primeres hores del dematí, la plaça Nova de Santa Maria registrà un enorme bulla per la gran quantitat de mostres i degustacions de productes local i mallorquins que acollia, a més d'exposicions d'animals autòctons (ovelles, cans de bestiar, cans raters o aviram) i maquinària agrícola. Eren molts els visitants que tastaven ametles, oli o vins dels cellers locals, mentre que els més petits demanaven als seus pares acostar-se a la mostra d'animals exòtics organitzada per Natura Parc, ubicada estratègicament devora les atraccions de fira. El gran ambient que hi havia sorprengué alguns visitants. «És increïble la quantitat de coses interessants que es poden veure. Aquesta fira és molt gran i hi ha de tot per passejar», comentava un matrimoni català.

Però entre totes les activitats, la que aglutinà una major atenció fou l'XI Fira Alternativa, un espai destinat als productes naturals i ecològics, i a formes alternatives per a una millor salut i benestar. Cal recordar que la fira de Santa Maria fou pionera a habilitar una zona per a aquestes activitats, que han anat guanyant espai amb el pas dels anys. «La començàrem a fer quan la gent quasi no s'interessava per aquestes coses i ja veus», explicaven ahir.

L'espai de la Fira Alternativa recreava els mercadets hippies que proliferaren en els anys 70. Els visitants s'introduïen pels caminois que deixaven petits expositors envoltats per l'olor d'encens. La música de les demostracions de danses i tècniques com el capoeira, el tai-chi o la dansa del ventre també hi donaren un toc especial. El públic en general s'interessava també per tastar pastissos vegetarians i ensalades.

Les autoritats feren un recorregut per la fira posant especial atenció a les exposicions i mostres d'associacions i col·lectius locals. La batlessa Rosa Vich va estar acompanyada pel president del Parlament, Pere Rotger; el director general d'Agricultura, Gaspar Oliver; entre d'altres, a més de la consellera «local», Aina Castillo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris