algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Els veïns de Ruberts demanen protecció per al seu petit llogaret

Reivindiquen amb una festa que s'aturi el projecte d'urbanització per fer-hi catorze xalets adossats

Als veïns del petit nucli rural de Ruberts, constituït per no més de vint-i-cinc cases en el municipi de Sencelles, els costa comprendre que es vulgui tirar endavant la construcció en el mateix llogaret d'una urbanització de catorze xalets adossats. Consideren que no existeix cap raó justificable per generar aquest increment poblacional, amb un projecte que acabaria totalment amb la singularitat i el paisatge rural de Ruberts.

Una requalificació de terrenys duita a terme per l'Ajuntament de Sencelles va permetre fa uns cinc anys que començàs la urbanització i s'arribassin a construir tres xalets. La resta es troba paralitzada de moment, perquè aleshores els veïns s'agruparen en una associació i interposaren un recurs contenciós administratiu contra la decisió de l'Ajuntament. Un sentència els va donar la raó en primera instància, encara que la Sala l'ha recorreguda.

Dissabte passat, l'Associació de Veïns de Ruberts celebrà per quart any consecutiu una festa reivindicativa per demanar la paralització total del projecte i la protecció del llogaret, a més de «per demostrar que encara som vius», segons explicà un dels organitzadors. «Sabem que tenim raó. Ningú no pot entendre que en un lloc com aquest es justifiqui construir catorze xalets adossats amb piscina. La requalificació de terrenys superava el percentatge de creixement segons el sòl urbà que ja hi havia aquí, i a més s'ocupaven zones verdes», explicaren durant la festa.

Des de l'horabaixa els veïns organitzaren un mercadet i exposicions, que acabaren amb una torrada de franc per a tots aquells que s'acostaren fins a Ruberts per mostrar-los el seu suport. Els grups Al-Mayurqa i Sparadrap actuaren gratis per acompanyar la vetlada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris