nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

La Trobada de Música i Ball de l'Illa reuneix més de 500 participants

Se celebrà l'aplec anual de diferents agrupacions folklòriques

El parc municipal de Felanitx acollí ahir la segona Trobada Anual de la Federació de Música i Ball de Mallorca. Més de 500 participants es reuniren a la localitat amb la intenció de gaudir d'una jornada cultural ben intensa, que es veié una mica amenaçada per la pluja cap a l'hora de dinar.

L'arribada dels participants es féu coneixedora gràcies a les notes dels xeremiers de Felanitx, que sonaren de valent els seus instruments per donar la benvinguda a grups procedents d'arreu de l'Illa.

Una vegada reunits tots els participants, s'organitzà un seguit d'activitats que es desenvoluparen al llarg del matí. El punt destacat d'aquest programa fou la visita guiada al centre de la ciutat o la pujada a peu al Calvari. A més, al recinte mateix del parc també s'hi havien preparat jocs d'entreteniment.

Així, a poc a poc s'acostava l'hora de dinar, consistent en una fideuà gegantina amb tots els ingredients i preparada perquè els més de 500 assistents poguessin menjar-ne. A l'hora de començar a fer plat, fou quan caigueren les primeres gotes, però no serviren per regirar els músics ni els balladors, que continuaren amb la seva activitat. Al final, la pluja s'aturà i la trobada finalitzà amb total normalitat.

Després de dinar, els membres dels grups Abeniara, Quart Creixent i S'Estol des Gerricó es prepararen per tocar els guitarrons, mentre els balladors començaven a assajar les primeres jotes i mateixes. Així, tots els qui no formaven part d'aquestes associacions també les acompanyar en els balls.

A més de la música i de les danses, el parc municipal de Felanitx acollí diferents parades amb material de les associacions de la Federació, on es podien adquirir peces de roba d'indumentària tradicional, instruments musicals, llibres, camisetes, mocadors i espardenyes de ballador. A més, també estaven a la venda els discs dels diversos grups participants.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, no es volgué perdre la segona Trobada de la Federació de Música i Ball de Mallorca, que en el segon any de celebració trià com a seu el poble governat per Soler. Així, després de dinar, la primera edil de la localitat s'atreví també amb un fandango.

Per la seva banda, el director insular de Cultura del Consell Insular de Mallorca, Guillem Ginard, tampoc no hi faltà i es felicità per la gran acollida d'aquests tipus d'actes, «que serveixen per mantenir viva la nostra cultura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris