algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Antich plantejarà a Matas el debat de l'Estatut i del model audiovisual

Ambdós líders es reuneixen avui per parlar d'inversions estatals

El secretari general del PSIB i diputat al Congrés, Francesc Antich, plantejarà avui al president Matas el debat sobre la reforma de l'Estatut d'Autonomia i el model audiovisual.

En principi, la reunió que han de mantenir avui al Consolat ambdós líders polítics està convocada per intentar desbloquejar les inversions estatals que reclama el Govern balear, especialment en matèria de ferrocarril i carreteres. Però Antich vol afegir a l'ordre del dia altres qüetions que depenen directament de la gestió de l'Executiu autonòmic. A part de l'Estatut i del model televisiu que impulsa Matas, el socialista no descarta posar damunt la taula altres temes de l'actualitat política, com ara el dèficit que arrossega la CAIB o el futur de l'hospital de Son Dureta.

Pel que fa a les relacions entre l'Administració central i l'autonòmica, la intenció del diputat del PSIB és aclarir aspectes relacionats amb el desenvolupament del Règim Especial de Balears o el pla energètic. De totes maneres, la introducció de les esmentades qüestions dependrà de l'evolució i la durada de la reunió.

Tanmateix el Govern balear explicà divendres passat que l'objectiu prioritari de la reunió d'avui horabaixa és consensuar les partides que Madrid podria aportar a les Illes per la xarxa ferroviària. En aquest sentit, l'Executiu balear demana 2.060 milions d'euros, el 2 per cent d'allò que el Ministeri de Foment destinarà per millorar les línies de tren de tot l'Estat.

Antich manifestà que les inversions per al tren de Mallorca també són «una prioritat» pel Partit Socialista. Divendres passat defensà la perllongació de la línia de tren fins a Alcúdia i Cala Rajada, i la creació d'un nou traçat fins a la Universitat.

Els convenis de carreteres també ocuparan un lloc rellevant en la conversa entre Matas i Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris