bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Més d'un centenar d'entitats participaran en el II Fòrum Social

L'espai alternatiu es realitzarà a Palma els dies 20, 21 i 22 de maig

Més d'un centenar d'entitats i col·lectius participaran els propers dies 20, 21 i 22 de maig en la segona edició del Fòrum Social de Mallorca que es realitzarà a l'Institut Antoni Maura de Palma sota el lema «Quina Mallorca tenim, quina Mallorca volem».

Els organitzadors, coincidint amb la Fira Alternativa de Santa Maria del Camí, presentaren ahir aquesta segona edició, que recollirà el testimoni del primer fòrum celebrat l'octubre de 2003 i que assumí els principis del Fòrum Social Mundial. D'aquesta forma es continua amb la intenció de crear un espai obert d'anàlisi i debat sobre la influència de la globalització neoliberal en l'entorn local.

Sonia Justo i Guillem Ramis explicaren ahir que per seguir la temàtica del Fòrum s'han establert tres blocs temàtics: model econòmic i territorial, moviments socials, i cultura i educació. Dins d'aquests blocs temàtics s'organitzaran exposicions, conferències, ponències i taules rodones, «com a fórmula per cercar mitjans i alternatives a les conseqüències negatives de tot tipus que comporta el model neoliberal», explicaren.

Com a novetats en aquesta edició, l'organització prepara un fòrum d'infants en què els nins d'entre 5 i 12 anys es podran reunir i exposar els seus treballs, que faran arribar als més majors.

«Volem engrescar a tothom a participar en el fòrum per trobar i practicar fórmules alternatives a les que suposen una explotació, ja sia de les persones o del medi ambient», explicà Guillem Ramis, afegint en aquest sentit que «Mallorca viu un moment crucial pel seu futur i som molts els que tenim il·lusió per treballar pel seu desenvolupament humà i ecològic». Les inscripcions es podran fer el mateix dia de la inauguració i per a més informació els organitzadors remeten els interessats a la pàgina web www.forumsocialdemallorca.org.

Per altra banda, ahir també es va presentar el llibre «Primer Fòrum Social de Mallorca 03», que recull tot el procés que significà la primera edició. «Com tot el desenvolupament del fòrum, el llibre és el resultat d'una feina plural, col·lectiva, participada i democràtica i que ha servit per revisar la feina feta fins ara», digué Sonia Justo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris