algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

«El testament vital no garanteix sempre la darrera voluntat en donació d'òrgans»

Koldo Martínez és el president del comitè d'ètica de l'Hospital de Navarra

MARIA QUES. Enviada especial a Saragossa.

«El fet que una persona deixi escrit al seu testament vital que vol ser donant d'òrgans no garanteix que la donació s'efectuï, perquè sempre és la família la que en té la darrera paraula», va afirmar ahir el president el comitè d'ètica de l'Hospital de Navarra, el doctor Koldo Martínez. Aquesta afirmació de Martínez va ser efectuada en el transcurs de la «II Reunió estatal de coordinadors de trasplantaments i professionals de la comunicació» que ahir es clausurà a Saragossa.

Martínez va recordar que algunes comunitats autònomes, com Balears, estan tramitant l'aprovació d'una legislació que reguli el testament vital o d'últimes voluntats que garanteixi que es respectin les darreres voluntats d'una persona una vegada que aquesta hagi mort.

«Encara que s'hagi deixat escrit al testament vital que la persona que acaba de morir vol ser donant, si la família s'hi nega, crec que per ètica no s'hauria de procedir a la donació», va postil·lar. El testimoni de Martínez va rebre el suport de molts dels assistents a la jornada, la majoria d'ells coordinadors de trasplantaments de les diferents comunitats autònomes, i de representants de mitjans de comunicació.

La jornada també va comptar amb els testimonis del periodista i escriptor Félix Bayón, que va ser trasplantat de cor fa deu anys i que va manifestar: «No hi ha dubte, la donació és un acte de solidaritat. En una societat com la nostra, esquitxada d'escàndols, en la qual semblen haver desaparegut els nobles ideals, en una societat així l'existència de la donació d'òrgans és tota una raresa: donar alguna cosa a canvi de no res sembla una excentricitat, però no ho és».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris