muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La Plataforma pel Parc de les Vies ja té llest el seu projecte alternatiu per a Jacint Verdaguer

Aposten per un parc central d'uns dos quilòmetres

La Plataforma pel Parc de les Vies ha presentat la seva proposta alternativa d'ordenació de superfície després del soterrament, al corredor de Jacint Vergaduer.

Proposen un parc lineal que comunicaria el Parc de les Estacions amb el de Son Fuster i que s'estendria al llarg de 1'8 quilòmetres, amb una amplària, segons els trams, que oscil·laria entre 45 metres a la part més ampla i 30 a la més estreta. D'aquesta manera, Palma gaudiria d'un parc central continu de 2'5 quilòmetres de longitud, format pel de les Estacions, el de les Vies i el de Son Fuster, i s'uniria el centre amb zones gairebé «rurals».

El projecte contempla un espai per caminar, anar amb bicicleta, jugar o descansar. És a dir, un indret perquè els habitants gaudeixin de totes les barriades, ja que seria l'únic que comença al centre.

La plataforma exigeix que les zones verdes de Santa Elisabet i del Parc de Son Fortesa quedin integrades dins el nou projecte. Com a solucions proposen que als carrers que suposin un nou pas transversal, perquè coincidiran amb el parc, es doni prioritat al vianant o a les bicicletes. Per a la intersecció amb el carrer de Balmes i del Pont, la plataforma considera que s'hauran de cercar alternatives per interrompre el menys possible el trànsit.

A més, han projectat una voravia de 5 metres al costat del vial, un aparcament en cordó de 2 metres i una calçada de 3'5. Separats per 3 o 4 metres, proposen jardins per les façanes de les barriades del costat dels Hostalets i fer un camí d'accés excepcional de 3'5 metres. Els tècnics de la plataforma, finalment, demanen que tota la banda central sigui ocupada principalment per molta vegetació, i també als parcs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris