nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Les obres a Marquès de la Sènia causen un 50% de pèrdues als comerciants

Els botiguers acusen Cort de no haver-los informat degudament de l'actuació

Les obres que s'estan efectuant al carrer del Marquès de la Sènia per construir l'aparcament subterrani estan aixecant moltes queixes entre els comerciants i veïns de la zona. L'actuació que hi desenvolupa l'Ajuntament de Palma ha provocat el tancament d'aquest carrer, on ara només poden circular els residents. Per facilitar els accessos i la connexió, s'ha efectuat un canvi de sentit de la circulació pel carrer Vicente Yañez des de Roger de Llúria fins a Fra Juníper Serra.

Aquestes actuacions han duit com a conseqüència una minva, que es calcula pròxima al 50 per cent, del volum de vendes dels comerciants. Tots coincideixen que els visitants de pas que s'aturaven a realitzar compres ara passen de llis, també a causa de la manca de panells que informin que el carrer Marquès de la Sènia es troba obert per a residents i que és possible accedir-hi per comprar.

Una altra qüestió que critiquen tant els comerciants com els veïns de la zona ha estat la manca d'informació facilitada per part de l'Ajuntament de Palma vers l'obra. Alguns apunten que «només ens digueren que farien un pàrquing i res pus, ni quan començaria, ni si tancarien carrers, ni si hi podríem accedir». Els veïns també critiquen que ara «no podem aparcar per enlloc, les obres han fet desaparèixer moltes zones d'estacionament i a partir d'ara, per voler-ho fer, ens faran pagar».

Quan ja duim cinc mesos des de l'inici de les obres, pel carrer es pot constatar que aquesta execució no és del gust dels veïns ni dels comerciants. «Això només és un negoci per a l'Ajuntament, res pus, només negoci per a ells, i les molèsties i els perjudicis, per a nosaltres».

De totes maneres, alguns veïns també mostraren el seu suport a les actuacions de Cort. «És veritat que ara tenim molta pols i molts d'inconvenients per aparcar i les molèsties són moltes, però llavors podrem gaudir d'un nou pàrquing i aprofitar la zona d'esbarjo que s'hi construirà a sobre».

Però encara queda un any i un mes perquè finalitzin els treballs d'un aparcament que tindrà quatre plantes, amb 529 places i que haurà costat 11,4 milions d'euros. De les quatre plantes, dues es destinaran als residents i una altra serà de rotació. La restant, mitjançant un conveni, serà per als hotelers que hauran pagat de la seva butxaca que se'n fes una més, ja que en el projecte presentat inicialment només es preveia la construcció de tres.

La superfície urbana del servei comptarà amb 4.277 metres quadrats. Hi haurà 47 arbres de nova plantació, 35 bancs nous, 15 papereres, 6 aparells de jocs infantils i 71 nous punts de llum per a aquest nou parc per a la barriada de Marquès de la Sènia. El paviment que s'hi preveu serà de pedra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris