nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

«Vèiem venir que un dia pujarien a l'Everest»

Les famílies de «Jopela», Tolo Calafat, Tolo Quetglas i «Oli» tenen el cor dividit entre l'orgull i l'enyorança

Les famílies dels quatre aventurers que s'han proposat pujar al sostre del món, l'Everest, en nom de Mallorca, també estan vivint una experiència inoblidable. Quan parlen de «Jopela», Oli, Tolo Calafat i Tolo Quetglas vessen orgull perquè els seus homes, pares, germans i fills, hagin posat rumb a la conquesta de la muntanya que corona el Planeta, però no poden amagar l'enyorança que senten. Diari de Balears els reuní a tots a can «Jopela», gràcies a l'hospitalitat de la dona, María del Carmen Valdivieso.

Realment, el bon ambient que regna en l'expedició també es reflecteix entre els seus familiars. Les famílies formades per María del Carmen i les seves filles (Ainhoa i Lorea) i per Queta, dona de Tolo Quetglas, i els seus bessons (Claudia i Marc) són veïnes i bones amigues. Na Marga, dona de Tolo Calafat i mare d'en Miquelet, el petit de dos anys que compra natilles apapa, comparteix molts de sentiments amb les famílies de «Jopela» i Tolo Quetglas. Aquestes vivències tampoc no són alienes per a María José i Carlos Olivieri, els germans de Juan Antonio Oliveri, n'«Oli».

Tots responen que «ja veien venir que qualque dia pujarien a l'Everest». De fet, na Queta recorda que el seu home «feia anys que no sortia pels fills, però m'ho esperava. Per ell és la culminació i n'estic contenta».

Tanmateix, aquestes famílies ja estan avesades a les aventures dels quatre escaladors. Això sí, aquesta vegada és diferent perquè, com afirma María del Carmen, «és la primera vegada que estam al dia de tot», en part gràcies a la cobertura realitzada pel redactor de Diari de Balears Joan Carles Palos. No obstant això, per a María José «segons quines coses és millor no saber-les». Els fills també viuen molt aquesta experiència. «Na Claudia ho du fatal», diu na Queta. «La meva filla passa del digust a l'enyorança i em demana si no hi ha muntanyes a Mallorca. Està emparada». Tanmateix, els al·lots també n'estan orgullosos. Ainhoa s'escriu amb son pare, «Jopela», i li guarda tot allò que surt publicat. En Marc i na Claudia també fan un seguiment de son pare, amb els companys de l'escola.

Aquest suport a distància és bàsic per als escaladors. Carlos recorda al seu germà que «voldria que gaudeixin de l'oportunitat sense pressió. Si hi arriben bé, i si no també». Els missatges de Queta, Marga i María del Carmen als seus esposos també són semblants i els animen a «gaudir» i a «tenir força».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris