lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els veïns donen els seus llibres per tal d'ajudar a reconstruir la biblioteca

Es recolliren 350 exemplars en un sol matí i la campanya s'ampliarà una setmana més

90368

Caty i Maria Soler foren les encarregades d'administrar els llibres que veïns i entitats donaren per a la recuperació de la biblioteca.

M.P.

M.P./C.V.Santanyí.
«Tu pots ser donant de llibres» era el lema de la campanya impulsada per l'Ajuntament de Santanyí per tal de recollir llibres i, d'aquesta manera, intentar compensar la gran pèrdua de material didàctic i llibres produïda després de l'incendi de l'edifici que recollia el Punt Jove, la Biblioteca Municipal i la sala d'informàtica de l'IES Santanyí el 19 de març.

Els veïns de la localitat van respondre a la crida de l'Ajuntament i en un sol dematí es recolliren 350 exemplars, entre els quals destaca una enciclopèdia completa de formació per a pares. Així començà doncs, durant el dia d'ahir, la recuperació de tot el material perdut a l'incendi, ja que el foc devastà els 13.000 exemplars que formaven la biblioteca.

Les encarregades de recollir i administrar els llibres que veïns i entitats donaren a la causa foren Caty Soler i Maria Soler, responsables del Centre Jove i becària de la biblioteca respectivament. Ambdues assenyalaren que «esperàvem més participació perquè es tracta de recuperar la biblioteca de tot un poble, encara que molta gent ha tingut dificultats per venir avui a deixar-nos els llibres i han demanat que la campanya s'ampliï».

Així, tots els horabaixes de la propera setmana i fins el dissabte dia 30 es continuaran recollint llibres a la Casa de Cultura de Can Jaume Antoni.

Malgrat tot, tant Caty Soler com Maria Soler, es mostraren molt satisfetes amb els volums recollits, «molts pocs, per no dir cap ni un, han estat els llibres que no han superat la selecció. La gent ha donat llibres quasi nous o molt ben conservats».

Des de la col·lecció de relats d'Alfred Hitchcock fins a una enciclopèdia per a pares, els veïns de Santanyí donaren tota casta d'exemplars, encara que, com no podia ser d'altra manera, no hi faltaren les novel·les i els volums infantils i juvenils.

Per altra banda, no només l'aportació individual, també algunes entitats com Gesa o Unió Mallorquina lliuraren una gran quantitat de llibres diversos. Fins que l'antiga biblioteca no sigui reformada, la Sala ha habilitat unes instal·lacions a la pròpia Casa de Cultura. Per altra banda, l'oposició en bloc espera el ple del proper dijous per tal de depurar responsabilitats sobre l'incendi de l'IES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris