algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Mercadona tindrà tres locals si explota el del nou mercat cobert

L'Ajuntament nega que l'empresa hagi demanat més llicències

Tot i que a l'Ajuntament d'Inca neguen que l'empresa de supermercats Mercadona hagi demanat llicència d'activitat per obrir un nou supermercat a Inca -en aquests moments tan sols té un establiment obert a la ciutat i no està previst que n'obri cap altre-, la realitat és que l'empresa està cercant personal per a les seves noves instal·lacions que, segons els anuncis, estrenarà properament a l'avinguda Jaume I amb Reis Catòlics i és de suposar que no ho vol fer sense abans obtenir la llicència d'activitat pertinent.

L'obertura d'aquest nou supermercat serà el segon a Inca de l'empresa Mercadona, i si demà es confirma que l'Ajuntament concedeix a aquesta mateixa empresa l'explotació del supermercat del nou mercat cobert, en un termini més o manco curt, seran tres els establiment de Mercadona instal·lats a la ciutat.

L'oferta de Mercadona és la més beneficiosa econòmicament, ja que ofereix al voltant de 204.000 euros més que l'altre participant en el concurs, però la concessió és per 35 anys, la qual cosa suposa que els beneficis municipals, si es dóna la concessió a Mercadona, seran de menys de sis mil euros anuals respecte dels que obtindria amb la segona oferta.

La qüestió estaria clara si aquesta empresa no estigués obligada a demanar la llicència autonòmica. Però sent considerada una gran superfície, té l'obligació de fer-ho així i, per tant, passarà pel filtre de la Llei de comerç del Govern balear, que com ja va explicar Diari de Balears el passat dissabte 9 d'abril, preveu el fet que una mateixa empresa no pugui incórrer en una posició dominant de mercat en una mateixa àrea, és a dir que una mateixa empresa instal·la diversos comerços d'una determinada gamma de productes en una mateixa àrea d'influència. A Palma ja s'han denegat vàries llicències per aquest fet i a Manacor s'ha procedit al tancament d'establiments per no tenir la llicència autonòmica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris