algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les cabres posen en perill les plantes del Jardí Botànic

El Consell subvenciona el tancament de la instal·lació

L'entrada sense cap tipus de control de cabres salvatges ha posat en perill algunes plantes del Jardí Botànic de Lluc. En els darrers mesos -segons relata el cuidador del jardí, Macià Ripoll-, algunes espècies endèmiques se n'han vist força afectades i s'hi fa necessària una actuació urgent que passa per la creació d'una bona tanca per a aquest espai de característiques singulars.

Les cabres salvatges han posat en perill la viola de penyal, coneguda també com a hipocrepsis balearica, una planta endèmica de flor groga que es troba en perill d'extinció a Mallorca i de la qual en aquests moments només en queda una mata al Jardí Botànic. «Ara haurem de fer una nova reproducció de violes de penyal, que és una planta que es fa a les altes muntanyes i que aquí les cabres cerquen com a desesperades», comenta des del seu petit estudi al santuari de Lluc Macià Ripoll.

La invasió de cabres també ha amenaçat força l'espècie Medicago arborea, coneguda col·loquialment com marfull, que és una de les més perjudicades. «Aquesta també l'haurem de recuperar amb un planter; es tracta d'una planta pròpia de la serra de Tramuntana». Precisament, el Jardí Botànic de Lluc es caracteritza per guardar amb cura la flora de la serra de Tramuntana. Així mateix, segons explica Macià Ripoll, mostren algunes plantes del Pla i del litoral de l'Illa.

Davant aquesta problemàtica, el departament de Natura del Consell Insular de Mallorca ja s'ha compromès a subvencionar el santuari per realitzar un bon tancament de les instal·lacions del Jardí Botànic per evitar-hi l'entrada sense control de les cabres salvatges que habiten a la Serra. «Es tracta d'una inversió inferior als 3.000 euros i es farà una tanca pels voltants del bosc d'alzinar; serà d'uns 170 metres aproximadament i s'usaran pals de ferro perquè puguin aguantar les inclemències del mal temps», concretà Macià Ripoll.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris