nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

L'informe final no aclareix l'origen de l'incendi a la biblioteca de Santanyí

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha lliurat al jutjat de Manacor el resultat de la seva investigació

101144

El foc es declarà en la matinada del 19 de març i arrasà 13.000 llibres i 20 ordinadors.

La Guàrdia Civil ha donat per conclosa la investigació sobre l'incendi que va devastar la biblioteca de l'institut de Santanyí el passat 19 de març i, malgrat les àrdues indagacions que s'han duit a terme durant un mes, no ha estat possible determinar l'origen d'aquest sinistre. L'informe elaborat per la Policia Científica, que consta de 40 folis, ha estat remès ja al jutjat de Manacor que investiga el que ocorregué a Santanyí, segons han confirmat fonts judicials.

Els agents de la Policia Judicial es desplaçaren a l'institut i realitzaren un ampli reportatge fotogràfic de les dependències sinistrades, que s'inclou al plec de conclusions. També van prendre mostres i analitzaren restes. L'estudi de la Benemèrita sosté que l'estat de destrucció a la biblioteca i a l'aula informàtica és tal, que és impossible determinar amb certesa si l'origen de l'incendi es produí per un curtcircuit, per una causa fortuïta o, també, si es tractà d'un foc intencionat.

El que sí que ha quedat clar a la investigació és que l'incendi es va declarar a la planta baixa, a la una de la matinada del 19 de març, i que després es va anar estenent a altres àrees fins a calcinar les dependències.

Les flames van devastar un total de 13.000 llibres, 20 equips informàtics, sistemes de megafonia, elèctrics i mobiliari d'oficina. Els danys s'han quantificat en 600.000 euros i hauran de ser costejats per la Conselleria d'Educació, segons va avançar el conseller Fiol quan va realitzar una visita a l'institut afectat.

Les cintes de seguretat no van gravar com havia començat el foc, encara que un videoaficionat que filmava una cursa de cotxes que s'estava efectuant en un lloc a prop de l'edifici, va recollir una detonació a la biblioteca. L'enregistrament va ser lliurat pel testimoni a la Policia Local, però després de ser examinada a fons no ha servit tampoc per demostrar res.

El desastre a l'institut de Santanyí va provocar una tempesta política i l'oposició va acusar l'actual consistori de negligent. Els partits van demanar un ple extraordinari i van criticar la forma en la qual es van dur a terme les tasques d'extinció, que es varen perllongar durant tota la matinada.

En l'operatiu varen participar diversos parcs de bombers, a més de la Policia Local i la Guàrdia Civil. A causa de l'incendi i l'estat en què quedà l'edifici, les classes van haver de ser suspeses fins després de les vacances de Setmana Santa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris