muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

L'ampliació del port preveu un gran dic davant el castell de sant Carles

Tindrà 60.000 metres i les obres poden arribar a costar 800 milions

El pla director del port de Palma preveu la construcció d'un gran dic de més de 60.000 metres des del castell de Sant Carles cap al mar, on es traslladaran les activitats de càrrega i descàrrega de mercaderies, línies regulars i empreses de reparació d'embarcacions, segons va anunciar el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Verger.

El projecte d'ampliació del port preveu també la construcció d'un gran complex de lleure i molls de pilons per a grans embarcacions al moll Vell, així com l'edificació d'una terminal de creuers a Peraires, com ja va informar aquest diari. El pressupost global de les obres oscil·larà entre 700 i 800 milions i el termini d'execució serà d'uns 25 anys, encara que es realitzaran en diferents fases. L'ampliació suposarà un increment de superfície portuària d'uns 70.000 metres, fet que implica un creixement de les instal·lacions del 25 per cent.

Joan Verger va assenyalar que el pla director del port de Palma, ja redactat, acabarà de ser pròximament consensuat amb el Govern balear i posteriorment presentat al Ministeri de Foment per a la seva aprovació definitiva.

L'Autoritat Portuària farà «filigranes» per finançar les obres d'ampliació, ja que aquest organisme compta amb uns recursos propis d'entre 20 i 25 milions anuals i a partir de 2007 deixarà de percebre fons de la UE. La Llei de ports espanyola preveu a més que aquests han de ser finançats mitjançant recursos propis i no amb càrrec als pressuposts generals de l'Estat.

L'Autoritat Portuària té previst suplir aquest dèficit financer concedint una concessió portuària de domini públic a 30 o 35 anys per a la construcció d'un gran complex de lleure al moll Vell similar al Maremàgnum de Barcelona, els usos del qual haurà de consensuar amb l'Ajuntament de Palma. També preveu concedir altres concessions per a l'habilitació de molls de pilons per a grans embarcacions d'esbarjo a la mateixa zona.

El president de l'Autoritat Portuària va assenyalar que el nou dic de Sant Carles serà finançat mitjançant els ingressos generats per aquestes operacions, via endeutament i mitjançant l'aportació de part dels seus recursos propis. Joan Verger tampoc no descarta atorgar concessions d'esplanades al nou dic, encara que considera que un nombre reduït d'empreses estaran en aquest cas interessades a participar-hi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris