algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El catedràtic de Dret Administratiu de Madrid defensa la piscina de Pedro J.

Demana al Tribunal Superior que l'accepti com a «codemandat»

L'advocat del Col·legi de Madrid i catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Complutense, Tomás R. Fernández, ha demanat comparèixer en qualitat de «part codemandada» en la causa instada pel Lobby per l'Independència contra la piscina que «gestiona» Pedro J. Ramírez a Costa dels Pins.

Fernández ha presentat un escrit en el qual suplica a la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que «em tingui per compareixent» i l'informi de les «successives diligències» per a la defensa dels interessos de Ramírez. Fernández és un jurista reputat, els llibres del qual són de lectura obligada en nombroses universitats.

L'advocat contractat pel Lobby, Josep de Luis, presentà el mes de febrer un recurs contra l'ordre ministerial que legalitzà la piscina. La instal·lació, situada damunt del mar, té una concessió del 2001 per a ús públic, tot i que Ramírez n'ha fet un ús exclusiu i ha barrat el pas, segons la denúncia.

D'altra banda, i en el context d'una campanya via internet promoguda pel Lobby per «internacionalitzar» el contenciós, el diari marroquí Aujourd'hui publicà ahir una extensa entrevista amb Jaume Sastre. En ella, el professor i dirigent del Lobby explica el seu ideari: «Les Balears són una colònia d'Europa, i nosaltres militam, d'una manera pacífica i democràtica, per la descolonització i la independència».

Sastre acusa el diari de Ramírez d'atacar «sistemàticament» la llengua i la cultura de Mallorca, i recorda que ell personalment va ser «desacreditat i criminalitzat» durant setmanes pel diari de Ramírez per haver escrit el llibre biogràfic L'amo en Biel. Conversa amb Gabriel Cañellas.

El dirigent independentista assegura que Ramírez és «un malalt del poder, d'arrogància i d'altivesa»; que durant anys s'ha presentat «com un periodista independent per haver denunciat la corrupció, els GAL i els abusos de poder dels governs socialistes, però tot plegat no és més que una farsa. Des del 1996 ha quedat demostrat que Ramírez no és més que un periodista mercenari al servei del PP». I enumera una llista de favors i privilegis personals, com ara la piscina.

Sastre relata també els «silencis» d'una part dels mitjans de comunicació, en alguns casos pressionats per no fer-se'n ressò de la piscina. Relata l'anunci fet a bombo i platerets per Tele 5 d'emetre una entrevista que li havien fet el dia abans, però que mai no va sortir.

El director d'Aujord'hui, Abdellah Chankou, escriu un article editorial on es llegeix: «El grup de premsa dirigit per Ramírez es una máquina de guerra desplegada contra el Marroc amb l'objectiu de diabolitzar i pertorbar les bones relacions actuals entre els dos països que, de moment, no té èxit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris