cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Comissió d'Urbanisme suspèn el PGOU i troba més deficiències

L'Ajuntament haurà de reduir les previsions de creixement urbà

Tal com estava previst, la ponència política de la Comissió Insular d'Urbanisme va suspendre ahir per unanimitat l'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Inca. L'Ajuntament d'Inca haurà així de modificar el planejament i adaptar-se a les prescripcions de la ponència tècnica sobre prop de 40 deficiències que es detectaren.

A part d'aquestes deficiències, ahir s'aprovà per unanimitat l'informe de Patrimoni sobre el PGOU, que detecta noves deficiències i posa èmfasi en les «especials» zones verdes previstes en el pla per complir amb la ràtio. Molt significativa és aquella que fa referència que l'hort del convent de Sant Bartomeu, on es troben les monges jerònimes en règim de clausura, està considerat com «espai lliure públic». Els tècnics de Patrimoni «adverteixen» de la dificultat de disposar d'aquest espai públic en un convent de clausura, a part de les conseqüències per a un conjunt patrimonial protegit.

Sobre les prescripcions urbanístiques, les excessives previsions de creixement de sòl urbà obligaran l'equip de govern a eliminar alguns dels sectors de creixement prevists en el planejament. En aquest sentit, el representant municipal defensà ahir a la comissió la incorporació com a sòl urbà consolidat de la urbanització de s'Ermita, per poder augmentar el percentatge de creixement, però la seva proposta fou rebutjada.

El portaveu del PSM, Antoni Alorda, presentà un total de set esmenes, entre les quals destacà la necessitat de l'adaptació del PGOU al Pla Director Sectorial de Carreteres. A la comissió quedà palès per exemple que el PGOU no preveu l'autovia Inca-Manacor.

Entre d'altres propostes, que foren rebutjades per PP i UM, Antoni Alorda també exposà que la intercanviabilitat d'usos d'equipaments que preveu el pla és excessiva i fa impossible l'avaluació sobre la suficiència de l'equipament prevists a la necessitat de la ciutat. Així, considera que no queda justificada l'eliminació d'equipaments docents o culturals. També demanà que el PGOU ha d'incloure una llista i la grafia de tots els camins i fixar els criteris per a la redacció del pla especial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris