bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Matas convoca Antich per arreglar els conflictes que té amb Madrid

Carreteres i ferrocarril són les principals qüestions de la trobada de dilluns

93388

La primera reunió entre Antich i Matas va tenir lloc quan no feia ni dues setmanes de la victòria socialista a les generals.

El president del Govern balear, Jaume Matas, i el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, es reuniran aquest dilluns al Consolat de la Mar, a partir de les 18.00 hores, per mirar de desbloquejar els conflictes latents entre l'Administració autonòmica i el Ministeri de Foment.

La vicepresidenta de l'Executiu balear, Rosa Estaràs, la diputada «popular» al Congrés, Maria Salom i la portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, també hi estaran presents.

La «cimera» abordarà les inversions estatals que Matas reclama per ampliar la xarxa ferroviària de Mallorca -que ahir el conseller Flaquer va tornar a quantificar en 2060 milions d'euros- i les possibles sortides al conflicte institucional generat pels convenis de carreteres, que teòricament tapona altres negociacions amb Madrid. En aquest sentit, el mateix Flaquer assenyalà ahir, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, que l'Executiu balear «sempre està obert al diàleg». A continuació recordà que «hi ha suficients motius per reivindicar els anteriors acords viaris davant els tribunals». Tot i això, va admetre que a la reunió de dilluns es poden consensuar altres solucions.

Una altra de les qüestions que Matas i Antich posaran damunt la taula serà la situació del transport aeri interinsular. Independentment del que es pugui acordar al conclave en relació a aquest darrer punt, el Govern informà ahir que sol·licitarà una reunió entre la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, i la Mesa balear del transport aeri, recentment constituïda per institucions i col·lectius del sector.

A part dels temes esmentats, Antich vol tractar aspectes relacionats amb el pla energètic, el medi ambient i el desenvolupament del Règim Especial de Balears. Aquesta serà la segona reunió entre els líders del PP i del PSIB des que Zapatero és president del Govern central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris