nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

L'aeroport preveu batre el rècord de 2004 amb 800.000 passatgers més

S'arribaria així a una xifra superior als 21 milions en un sol any

Per enguany està previst que l'aeroport de Palma augmenti el seu volum de passatgers un quatre per cent. Això significaria unes 800.000 persones més que l'any 2004, any en què s'assolí el rècord històric de Son Sant Joan amb 20.416.321 de viatgers.

Malgrat que l'augment en la sol·licitud d'slots de les companyies ha estat del set per cent, fonts de l'aeroport preveuen que l'increment real no superi el 4 per cent. La majoria d'aerolínies i sobretot en el cas de les xàrter fan una previsió superior d'espai que després solen cancel·lar.

Per afrontar aquesta nova pujada, l'aeroport no preveu cap tipus de mesura extra, ja que les instal·lacions estan preparades per assumir-la. L'estiu passat, els dissabtes s'obtingueren puntes de 150.000 passatgers en un dia, és a dir, un avió per minut, sense que hi hagués cap incidència. Els responsables de Son Sant Joan creuen que les insfraestructures estan preparades per rebre un nombre similar dia a dia, però que dependrà, en gran mesura del sector turístic.

Fins a l'any 2000 el nombre de persones que utilitzaren l'aeroport va créixer, la davallada que patí el turisme es notà també en els números del transport aeri. Així la recuperació de les xifres aeroportuàries dels dos darrers anys es pot considerar gràcies a tres aspectes. En primer lloc, a l'impuls que han donat les companyies de baix cost al transport aeri. Per altra banda, a la importància que una companyia com Air Berlin tingui el seu centre d'operacions (hub) a Palma. S'ha de destacar que només aeroports com Madrid o Barcelona, per ubicació i importància, compten amb hubs. Un altre aspecte important és l'evolució del sector turístic, bàsic per augmentar les xifres de viatgers.

Son Sant Joan és ara el tercer aeroport d'Espanya en volum, a nivell europeu ocupa el dotzè lloc i a escala internacional el 47è. Sobre les propostes de la Cambra de Comerç de privatitzar una part dels serveis que ofereix l'aeroport, els seus responsables no volen opinar sobre un tema que consideren només polític. Quant a les vagues previstes del handling, l'únic que poden assegurar és que es produiran importants retards.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris