muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Condemnen els germans Barceló per delictes contra el medi ambient

Tot dos hauran de pagar 126.000 euros i complir penes de presó

Els germans Monserrate i Pedro Barceló Reus, propietaris de Limpiezas Barceló, han estat condemnats per l'Audiència de Palma a deu i set mesos de presó, respectivament, a arrests de vint caps de setmana i a pagar indemnitzacions per un total de 126.000 euros per abocar entre 1996 i 2002 residus contaminants a la pedrera de Can Barceló, situada a l'Arenal.

La sentència assenyala que els empresaris ompliren sense permís el buit, de 8.000 metres quadrats de superfície lineal i 15 metres de profunditat, de la vella pedrera de la Platja de Palma amb 115.000 metres cúbics de residus oliosos, llots de fosses sèptiques i de depuradores, restes orgàniques, plàstics, electrodomèstics, mobles i runes d'obra, entre altres coses.

Davant aquestes infraccions, el Consell de Mallorca decretà el tancament de la instal·lació el 1996, però fins que al 2002 el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil no clausurà per ordre judicial la pedrera, Limpiezas Barceló continuà amb la seva activitat delictiva.

Els germans Barceló, que s'enfrontaven a la petició de pena conjunta de dotze anys de presó, formulada pel fiscal coordinador de Medi Ambient, Adrián Salazar, també han estat considerats culpables d'un delicte de desobediència per negar-se a clausurar la pedrera i suspendre els abocaments, com els fou ordenat per via judicial, segons esmenta la sentència feta pública ahir. A més, els magistrats han decretat per ambdós suspensió de treball o càrrec públic mentre compleixin la pena.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris