nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

L'empadronament «per omissió» exclou centenars d'immigrants

El nou sistema rebutja documents bancaris per demostrar l'antiguitat

L'empadronament per «omissió» no ha estat la panacea per a centenars d'immigrants que viuen a les Balears i volen obtenir un certificat de residència amb data anterior del 7 agost per poder regularitzar-se. Si ja dilluns dels 500 que ho intentaren a Palma, només ho aconseguiren uns 50, la Federació d'Associacions d'Immigrants de les Balears (FAIB) advertí ahir que «molts d'altres quedaran fora de la regularització». Així ho va explicar a aquest diari la presidenta de la FAIB, Marlen Perea.

Perea va recordar que «un dels documents que es demanen per empadronar per omissió és la targeta sanitària, quan a les Balears, no a altres comunitats autònomes, per obtenir la targeta sanitària era necessari empadronar-se. Per tant, no hi ha gairebé ningú que tengui la targeta sanitària i no estigui empadronat. Per això, aquesta via no resol res». La presidenta de la FAIB va explicar que «altres papers, com la sol·licitud de l'alta del padró, tampoc no resolen res perquè qui ha fet una sol·licitud l'han empadronat».

Perea, adverteix, que «tampoc no sol servir presentar una còpia d'una alta laboral, perquè es tracta d'immigrants que llevat que hagin estat amb permís d'estudiant no han estat regularitzats i, per tant, tampoc no han estat donats d'alta en la Seguretat Social». Igualment, afirma que «molts d'immigrants no han utilitzat un servei social», que és una altra de les vies per regularitzar-se.

Per contra, Perea recorda que «l'Estat no està acceptant ni el segell d'entrada dels passaports, ni els documents bancaris ni contractes de lloguer», la qual cosa demostra que «qui ha proposat aquest empadronament per omissió no en té ni idea del món de la immigració».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris