algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

PSM i l'STEI demanen a Zapatero que mantengui Filologia Catalana

Els nacionalistes troben «indignant» la proposta de suprimir el títol

El PSM, el sindicat STEI-i i la xarxa d'universitats de l'Institut Joan Lluís Vives varen sortir ahir en defensa de la carrera de Filologia Catalana. Aquestes intervencions han tengut lloc després que es conegués que la subcomissió d'Humanitats del Consell de Coordinació Universitària hagi proposat integrar-la dins la titulació de Filologies Modernes.

El partit nacionalista va exigir al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero que rebutgi rotundament la «indignant» proposta de l'òrgan creat pel Ministeri d'Educació. La diputada Joana Lluïsa Mascaró va afegir que l'esborrany «és una nova agressió contra la llengua i la cultura catalana» i va assegurar que fa palès la manca de respecte que es té des d'una concepció centralista d'Espanya envers la pluralitat cultural i lingüística de l'Estat.

Per la seva part, l'Institut Joan Lluís Vives va assegurar que «la desaparició per dilució d'un títol específicament de Llengua i Literatura Catalana limitaria la projecció i el desenvolupament dels estudis de catalanística en els àmbits acadèmics i professionals, i n'eliminaria la possibilitat d'una projecció europea i internacional». Per aquest motiu, les vint universitats de tots els Països Catalans que integren la xarxa han reclamat que «el grau en Llengua i Literatura Catalanes s'incorpori a la relació dels nous títols de grau».

Finalment, el sindicat STEI-i i els seus homòlegs del País Valencià i Balears exigiren que «les llengües pròpies de cada comunitat continuïn comptant amb una titulació pròpia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris